Search

Český lev jde do finále, o cenu za film roku se uchází pět titulů - iDNES.cz

Akademici vybírali z bezmála sedmdesáti titulů, které loni vstoupily do kin. Se třinácti nominacemi vede historický portrét kontroverzní osobnosti Toman, po deseti šancích mají baladický Hastrman a klukovská zimní jízda Všechno bude, oceněná již na festivalu ve Varech a vyslaná do oscarové bitvy.

Devět nominací dostala sportovní romance z válečných a poválečných let Zlatý podraz, osm jich má životopisný portrét Jan Palach a pět snímek Jana Švankmajera Hmyz. O cenu za hraný film roku se utkají díla Všechno bude, Toman, Jan Palach a Zlatý podraz se slovensko-českým Tlumočníkem.

Vítězný dokument vzejde z pětice Až přijde válka, King Skate, Nic jako dřív, Planeta Česko a Švéd v žigulíku. Soutěž zahrnuje i studentské práce a televizní tvorbu, v níž za film či minisérii mají šanci Dukla 61, Metanol a Rédl, mezi seriály pak Dabing Street, Profesor T. a Vzteklina.

Diváci si mohli nominované filmy připomenout v první půli března ve vybraných kinech, nyní jsou snímky k dipozici ke stažení na stránkách Českého lva až do 31. března.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/cesky-lev-2019-jan-palach-toman-vsechno-bude.A190322_122418_filmvideo_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Český lev jde do finále, o cenu za film roku se uchází pět titulů - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.