Search

Zemřela Aťka Janoušková (†88), propůjčila hlas včelce Máje - tn.cz

Oblíbená herečka, zpěvačka a dabérka Aťka Janoušková, vlastním jménem Vlasta Janoušková, zemřela krátce před svými narozeninami, které by oslavila 16. března.

Její hlas si jistě všichni vybaví z dětství díky pohádce Včelka Mája, Příběhům včelích medvídků či Broučkům. Aťka Janoušková byla u zrodu českého dabingu a v 90. letech jejího hlasu hojně využívali také v reklamě.

Slavná česká herečka měřila jen 120 centimetrů, což ji odsuzovalo ke ztělesňování vedlejších rolí, ani to jí ale nebránilo v úžasných hereckých výkonech.

Aťku Janouškovou podle jejího přítele Lubomíra Zemance trápila v posledních dnech nemoc, které znenadání podlehla. Přivolaní záchranáři už jí nedokázali pomoci.

"Vážení přátelé, kamarádi kolegové a fanoušci úžasné dámy paní Aťky Janouškové, s obrovskou bolestí v srdci vám musím oznámit, že Aťka nás dnes opustila a odešla do hereckého nebe," potvrdil její přítel Luboš Zemanec.

Obdivuhodná žena byla ve svých 88 letech velmi aktivní, kdy i nadále točila a poskytovala rozhovory v televizích, rádiích i dalších médiích.

Let's block ads! (Why?)

https://tn.nova.cz/clanek/zemrela-atka-janouskova-88-propujcila-hlas-vcelce-maje.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zemřela Aťka Janoušková (†88), propůjčila hlas včelce Máje - tn.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.