Search

Bohemian Rhapsody útočí na vítězství. Podívejte se na nejvýdělečnější filmy v Česku | Kultura - Lidovky.cz

PRAHA Žebříčku návštěvnosti českých kin podle posledních statistik vévodí film Bohemian Rhapsody o skupině Queen, který za 12 týdnů promítání vydělal přibližně 203 milionů korun. V tuzemských výdělcích dohání rekordní tržby snímku Avatar, který dosáhl 213,2 milionu korun. Jaké jsou další filmy, které tuzemským kinům zajistily největší tržby? Server Lidovky.cz vám přináší žebříček 10 nejvýdělečnějších filmů českých kin od roku 1990 podle Unie filmových distributorů.

1) Avatar
Americký snímek z roku 2009 od úspěšného režiséra Jamese Camerona, který je autorem dalšího slavného snímku Titanic, vydělal v českých kinech přes 213,2 milionů korun. Premiéru měl 17. prosince a od té doby ho do kin přišlo zhlédnout rekordních 1 359 798 diváků.

Sci-fi film odehrávající se ve vzdálené budoucnosti na fiktivní planetě Pandora pojednává o střetu dvou civilizací a o touze člověka vlastnit bohatství. Snímek uchvacuje svými vizuálními efekty, které představují barevný svět planety se světélkujícími květinami či ‚létajícími‘ horami. Proto se film současně promítal i ve 3D. Režisér Cameron měl podle svých slov napsaný scénář již v roce 1995, ale 10 let čekal, než se dostatečně vyvine technika potřebná k natáčení. Poté mu výroba filmu trvala 4,5 roku. Jedná se obecně o jeden z nejdražších filmů vůbec. 

Avatar (2009)

Let's block ads! (Why?)

https://www.lidovky.cz/kultura/10-nejvydelecnejsich-filmu-ceskych-kin-prvni-se-drzi-avatar-dohani-do-bohemian-rhapsody.A190122_160430_ln_kultura_ele

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Bohemian Rhapsody útočí na vítězství. Podívejte se na nejvýdělečnější filmy v Česku | Kultura - Lidovky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.