Search

Prohlédněte si snímky nominované v prestižní soutěži Czech Press Photo

Soutěžilo se v osmi fotografických a třech video kategoriích. Porota v každé z nich hodnotila odděleně série a jednotlivé snímky.

Nejzásadnějším oceněním se stane cena Fotografie roku. Ta bude odtajněna společně s vítězi kategorií až na slavnostním ceremoniálu předání cen na pražské Staroměstské radnici 20. listopadu. Týž večer bude také otevřena výstava oceněných a vybraných prací, která v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice potrvá do 30. ledna 2019.

„Členové letošní mezinárodní poroty mají za sebou tři perné dny, ve kterých velmi důsledně procházeli a hodnotili tisíce přihlášených snímků. Vedli mezi sebou vášnivé debaty, ale na oceněných fotografiích se ve finále shodli. Porota byla velmi přísná a preferovala kvalitní žurnalistické snímky s globálními tématy s hlubším přesahem. Ne všechny dobré a důležité fotografie mohly být nominovány, ale doplní kolekci výstavy, která podle mého mínění bude skvělá,“ uvedla ředitelka Czech Press Photo Veronika Souralová.

„Letošní ročník Czech Press Photo byl plný překvapení, zejména co se týká témat v kategoriích. Porotci odvedli velmi dobrou práci při selekci nominovaných fotografií. Žádné téma vyloženě nerezonovalo a nedominovalo. Ostatně jednou z rolí soutěže je přinášet témata, o kterých se příliš nemluví, a přimět veřejnost k zamyšlení a interakci,“ shrnuje předseda poroty Petr Josek.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/czech-press-photo-2018-nominace-djb-/vytvarne-umeni.aspx?c=A181017_095821_vytvarne-umeni_vha

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Prohlédněte si snímky nominované v prestižní soutěži Czech Press Photo"

Post a Comment

Powered by Blogger.