Search

Lidé sochu Špinarové ztrhali. Tohle na drtivou kritiku řekl autor

Zpackaná, nepovedená, příšerná - tak hodnotí řada Ostravanů sochu zpěvačky Věry Špinarové. Takovou vlnu negativních reakcí asi čekal málokdo. Podle kritiků by se socha měla předělat.

Socha zesnulé zpěvačky denně sklízí posměch i na sociálních sítích. Někteří v ní vidí podobu herce Milana Šteindlera, jiní zase výtvor Mr. Beana.

Přestože se socha nelíbí, sochař si za svým dílem stále stojí. "Sochu jsem udělal tak, jak jsem ji udělal, nějak je hotová. Jestliže s tím někdo nesouhlasí, tak to beru," vzkázal David Moješčík.

Syn Věry Špinarové, se kterým prý sochař vůbec nekomunikoval, se má příští týden sejít se starostkou obvodu a hledat řešení. "Pro mě jediná varianta je sochu odstranit a vytvořit sochu novou," avizoval Adam Pavlík.

Mnozí odsuzují výběr sochaře i to, že nebyla vyhlášena umělecká soutěž. Ostravský primátor Tomáš Macura ale vzkázal, že i když se mu praxe nezamlouvá, zákon porušen nebyl.

Terčem kritiky se umělci stávají často. Třeba ve Zlíně nedávno lidé odsoudili plastiku tvořenou čtyřmi kládami dřeva. Stála 150 tisíc.

V Plzni lidé kritizovali sochu králíka, který žere člověka, vlnu nevole před rokem spustilo i odhalení busty fotbalisty Christiana Ronalda na letišti v Madeiře. Tam po smršti kritiky ale sochař dílo z bronzu předělal.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/lide-sochu-spinarove-ztrhali-tohle-na-drtivou-kritiku-rekl-autor.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Lidé sochu Špinarové ztrhali. Tohle na drtivou kritiku řekl autor"

Post a Comment

Powered by Blogger.