Search

Sheeran ukončil největší turné všech dob a ohlásil dlouhou koncertní pauzu - iDNES.cz

„Jak možná víte, jsem na Divide tour už přes dva roky a tohle je její úplný konec. Je na tom cosi hořkosladkého. Jsem nadšený, že tu jste a že končíme právě v Ipswichi. Tohle je pravděpodobně moje poslední vystoupení v následujících osmnácti měsících,“ oznámil Sheeran publiku.

Dále uvedl, že se těsně před vystoupením dozvěděl, že během celé své Divide tour zahrál zhruba devíti milionům lidí po celém světě. „Je to ta největší tour všech dob, takže dnešek byl pro všechny v zákulisí velice emotivní,“ dodal zpěvák a přirovnal závěr rekordní tour k rozchodu s dlouholetou přítelkyní.

Jak uvádí britský web The Independent. Sheeran od března 2017 odehrál celkem 280 koncertů. V jejím rámci byl headlinerem na Glastonbury a po dva večery vystoupil i u nás. Dva Sheeranovy koncerty do Prahy přilákaly celkem 150 tisíc diváků. Lístky na vystoupení v pražských Letňanech 7. července byly vyprodány během několika hodin, pořadatelé proto přidali druhý koncert o den později. Vystoupení se zařadilo mezi nejnavštěvovanější koncerty v České republice.

Už začátkem srpna Sheeranovo turné překonalo dosavadní rekord kapely U2 a stalo se nejvýdělečnějším turné všech dob. Sheeran na závěrečném koncertě zmínil, že by se nyní rád věnoval především své manželce Cherry. Už dříve oznámil, že plánují založit rodinu.

Hudebník dále naznačil, že až se někdy za rok a půl vrátí na pódia, bude to už s plnohodnotnou kapelou. Své rekordní turné totiž absolvoval sám s kytarou a smyčkovačem.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/kultura/hudba/ed-sheeran-divide-tour-pauza-konec-koncertovani.A190828_144800_hudba_ts

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Sheeran ukončil největší turné všech dob a ohlásil dlouhou koncertní pauzu - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.