Search

Ceny Thálie poprvé moderuje Václav Moravec, hercem do 33 let je Dejmal

V úvodu zaznělo od herečky Báry Munzarové přání k jubileu obou rodičů, Jana Hlaváčové a Luďka Munzara. První cenu, Thálii pro činoherce do 33 let, dostal Ivan Dejmal, který pozdravil „celé ostravské divadelnictvo“. Působí totiž v Národním divadle moravskoslezském.

Výroční ceny jsou udělovány interpretovi a interpretce v činohře, opeře, baletu či pantomimě a v muzikálu či operetě. Prezídium Herecké asociace oznámí také ceny za celoživotní mistrovství ve všech čtyřech oborech a v loutkovém divadle. Celkem se rozdělí patnáct trofejí.

Nejsledovanější bývají souboje činoherců, letos však poutá pozornost i muzikálová scéna, kde se mimo jiné utkají Lucie Bílá a Natálie Grossová. Na 25. ročníku Thálií se podílejí Nadace Život umělce a Nadace Munzarových, divadelní režii má na starost prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

Podobu cen vytvořili podle výtvarného návrhu architekta Bořka Šípka skláři z hutě Ajeto v Lindavě u Nového Boru. Ocenění za celoživotní mistrovství v činohře předá ministr kultury v demisi Ilja Šmíd. Novinkou Thálií za rok 2017 bude cena za televizní podporu divadla.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/thalie-2017-predavani-cen-vaclav-moravec-lucie-bila-fus-/divadlo.aspx?c=A180323_104554_divadlo_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Ceny Thálie poprvé moderuje Václav Moravec, hercem do 33 let je Dejmal"

Post a Comment

Powered by Blogger.