Search

Princ George slaví 5. narozeniny! Má nový portrét a speciální minci

Z prince George vyrostl roztomilý chlapec s blonďatými vlásky a nakažlivým úsměvem. Od ucha k uchu se šklebí i na oficiálním portrétu, který vydala královská rodina v neděli 22. července - na Georgeovy páté narozeniny.

"Vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením sdílejí novou fotografii prince George u příležitosti pátých narozenin Jeho královské Výsosti," uvedl Kensingtonský palác, kde rodina oficiálně bydlí, na sociálních sítích.

Fotka vznikla v zahradách Clarence House, který zase obývá Georgeoův dědeček princ Charles s manželkou Camillou. Právě tady se také konala oslava po křtinách bratříčka oslavence prince Louise 9. července, kdy byl snímek pořízen.

 

Portrét prince George - 5. narozeniny
Zdroj: facebook, The Royal Family Královská rodina zveřejnila nový portrét prince George

Autorem je fotograf Matt Porteous, který také po křtu zachytil rozesmátého Louise s maminkou Kate. Sama vévodkyně se také ve volném čase věnuje fotografování, v minulých letech Kensingtonský palác zveřejnil například její portréty princezny Charlotte.

Královská mincovna také u příležitosti princových pátých narozenin vydala novou pětilibrovou minci. Na rubu stříbrného penízku je vyobrazen svatý Jiří na koni, jak propichuje draka - podle slavné legendy.

Princ George je prvorozeným synem prince Williama a vévodkyně Kate, v následnictví britského trůnu mu patří třetí místo. Narodil se 22. července 2013 odpoledne v porodnici svaté Marie v Londýně. O tři měsíce později byl pokřtěn.

Jeho sestřička princezna Charlotte se narodila 2. května 2015, je první královskou princeznou po 65 letech. Zatím posledním potomkem Williama a Kate je princ Louis, který přišel na svět 23. dubna 2018.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/princ-george-slavi-5-narozeniny-ma-novy-portret-a-specialni-minci.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Princ George slaví 5. narozeniny! Má nový portrét a speciální minci"

Post a Comment

Powered by Blogger.