Search

Andělé krouží nad českou hudbou. Ceny udělí v přímém přenosu ČT

Nejvíce nominací, tedy čtyři, shodně získaly kapely J.A.R. (Eskalace dobra) a Mirai (Konnichiwa). Mezi sólovými hudebníky se nejvíce dařilo Davidu Stypkovi, vyhlašování vítězů vyhlíží se třemi nominacemi. Jako sólový interpret bude Stypka (Neboj) soutěžit o Anděla s Michalem Hrůzou (Sám se sebou) a Kapitánem Demo alias Jiřím Burianem (Bez klobouku Boss). Ženská kategorie svedla dohromady Annu K. (Světlo), Debbi (Break) a Radůzu (Studna v poušti).

Přeseda České hudební akademie Honza Vedral upozorňuje, že hudební ocenění, udělované letos posedmadvacáté, doznalo řady změn. „Chtěli jsme, aby ceny reflektovaly současnost. Jednou z důležitých změn je, že se neudílí zpěvák a zpěvačka roku, ale interpret a interpretka, protože jsme dospěli k tomu, že nehodnotíme, kdo jak zpívá, ale jak tu píseň interpretuje,“ uvedl Vedral.

Součástí „hlavního“ večera se staly nově žánroví Andělé, jejichž vítězové bývali vyhlašováni samostatně. „Znamená to, že ‚alternativní' žánry už pro nás nejsou alternativní, ale jsou součástí hudebního proudu, který sledujeme. Také proto se akademie už nejmenuje Akademie populární hudby, ale Česká hudební akademie,“ vysvětlil Vedral.

Koncerty pro nominované i fanoušky

Změny začaly už loni, kdy se slavnostní vyhlašování konalo v komorním prostředí Lucerny, tentokrát klubovou atmosféru vystřídá velké pódium Fora Karlín. Stejná ale budou hudební překvapení, které spojí vystupující v nezvyklých duetech, podobně jako loni například Lenny s Martou Kubišovou nebo Thoma Artwaye s Tomášem Klusem. „Diváci se mají na co těšit, budou tam čísla, která nejsou jinde k vidění a k slyšení,“ slibuje Vedral.

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/2424889-andele-krouzi-nad-ceskou-hudbou-ceny-udeli-v-primem-prenosu-ct

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Andělé krouží nad českou hudbou. Ceny udělí v přímém přenosu ČT"

Post a Comment

Powered by Blogger.