Search

Vypsaná fixa je tu pětadvacet let. Bude nové album i velké turné - Novinky.cz

„Žlutý pes je pro naši partu milník. Začínali jsme v něm, pravidelně se do něho vracíme. Teď, když jsme vyhlásili naše narozeninové turné, se vstupenky na koncert tam vyprodaly během deseti minut,“ prozradil zpěvák a kytarista Márdi.

Narozeninové turné čítá patnáct koncertů a kapela si k němu připravila i novou vizuální podobu „Jde o významné výročí, a tak jsme to chtěli pojmout slavnostněji. Budeme hrát v oblecích, což jsme ještě nikdy neudělali a zároveň je to svým způsobem výzva,“ dodává Márdi.

Natáčení nového alba začalo již 8. dubna ve studiu Sono. Probíhá pod taktovkou dvou producentů, se kterými kapela v minulosti natočila své zásadní desky.

Vypsaná fixa bratislavské diváky nadchla.

Vypsaná fixa naživo.

FOTO: Jaroslav Špulák, Právo

„Dlouho jsme řešili, s kým novou desku nahrajeme. Pak někdo z legrace prohodil, že by to mohl být podobný model jako ve filmu Avengers, kde superhrdinové i přes značné rozdíly spojují síly. Překvapivě se toho všichni chytli, dohodlo se a my natáčíme s Dušanem Neuwerthem a Ondrou Ježkem,“ vysvětlil Márdi.

Nová deska by měla vyjít 3. října a měla by obsahovat jedenáct nových písní. Její název zatím není určen.

Speciální koncert Vypsané fixy za doprovodu PKF – Prague Philharmonia čeká na návštěvníky letošního festivalu Rock for People v Hradci Králové 4. července. Dirigentem orchestru bude Jan Kučera.

„Pravděpodobně nikdo z nás v létě roku 1994 u stolu nad pivem v pardubickém klubu Žlutý pes nepředpokládal, že z našeho bláznivého nápadu vznikne kapela, která si zde po čtvrtstoletí střihne narozeninový koncert. Ale osudu zřejmě nebylo vyhnutí, a tak to můžeme  nyní pořádně oslavit,“ uzavřel Márdi.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/kultura/502288-vypsana-fixa-je-tu-petadvacet-let-bude-nove-album-i-velke-turne.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Vypsaná fixa je tu pětadvacet let. Bude nové album i velké turné - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.