Search

Nová show neodpovídá realitě, kritizují záchranáři pořad TV Prima - iDNES.cz

„Jedná se o nový scripted reality formát, který se bude odehrávat na lince 112,“ popisuje televize Prima svůj nový pořad. Zjednodušeně řečeno jde tedy o sérii příběhů, které mají evokovat reálné situace a tváří se jako dokument, jsou ale vystavěné na předem připraveném scénáři a sehrané herci.

„Cílem pořadu je odvyprávět divákům příběhy dramatických situací, vztahů a emocí, které se každodenně řeší na této lince a zároveň předat zkušenost nebo poučení. Nejde o edukativní pořad v pravém významu, ale o náhled do denní práce všech složek IZS,“ doplňuje televize Prima. Po odvysílání prvního dílu se k pořadu kriticky postavily všechny složky, kterých se pořad týká. Začaly se od formátu postupně distancovat.

05.prosince 2018 v 10:47, příspěvek archivován: 06.prosince 2018 v 10:37

Jen jsme vám všem chtěli dát vědět, že na pořadu Linka 112 jsme se v žádném případě nepodíleli. https://t.co/YUwGUmH4XL

 „V pondělí 3. prosince 2018 televize Prima odvysílala 1. díl pořadu s názvem Linka 112. Na základě velkého ohlasu laické i odborné veřejnosti Hasičský záchranný sbor ČR prohlašuje, že na uvedeném pořadu nespolupracuje s TV Prima. Nejedná se o pořad, který by Hasičský záchranný sbor ČR spoluvytvářel či garantoval,“ uvedl Hasičský záchranný sbor ve svém prohlášení.

05.prosince 2018 v 10:29, příspěvek archivován: 06.prosince 2018 v 10:35

Stejně jako kolegové z HZS ČR jsme se ani my nijak nepodíleli na tvorbě pořadu FTV Prima s názvem Linka 112. Obdobně tomu bylo i v případě pořadu s názvem Policie v akci. https://t.co/bdzrRivpze

Pořad se nelíbí ani policistům. I oni upozorňují, že se na tvorbě pořadu nepodíleli. Zároveň uvádějí, že podobný případ řešili s produkcí televize Prima již dříve a to ohledně pořadu Policie v akci. Jedná se o podobný formát, v tomto případě se ale jednotlivé díly zaměřovaly výhradně na práci policistů.

„Z profesionálního hlediska se neztotožňujeme s prezentovanými postupy, které jsou v některých případech i v rozporu s platnou legislativou i doporučeními,“ uvedla ve svém oficiálním prohlášení Zdravotnická záchranná služba. Zdůrazňuje, že jejich pracovníci jsou na vysoké odborné úrovni, kterému chování herců v pořadu televize Prima neodpovídá.

Televize Prima považuje odpor jednotlivých složek Integrovaného záchranného za nedorozumění. Brání se, že podobné televizní formáty se prosadily také u zahraničních televizních provozovatelů, například u britské BBC.

„Rekonstrukce jednotlivých příběhů jsou vytvářeny týmem odborníků, v pořadu se objevují skuteční profesionálové, kteří svou práci považují za poslání. Televize Prima věří, že tímto pořadem dokáže šířit osvětu mezi veřejností při poskytování první pomoci,“ vysvětluje televize podobu svého formátu.

05.prosince 2018 v 15:00, příspěvek archivován: 06.prosince 2018 v 10:34

Pořad Linka 112? Takto prosím ne! Zdravotnické záchranné služby celé ČR se důrazně distancují od televizního pořadu Linka 112, který vysílá stanice FTV Prima. Na produkci tohoto pořadu se žádná ze záchranných služeb nepodílí. Více na: https://t.co/5vdk6usYD8 https://t.co/05IWDjNnLn

Let's block ads! (Why?)

https://zpravy.idnes.cz/prima-112-hasici-policie-zachranari-kritika-televize-fxj-/domaci.aspx?c=A181206_103146_domaci_onkr

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Nová show neodpovídá realitě, kritizují záchranáři pořad TV Prima - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.