Search

Jiří Dvořák v roli letce. Film Narušitel natočil pilotův vlastní vnuk - iDNES.cz

Čtveřice kamarádů a jejich mentor spolu létají v armádě dvacet let. Ale pak se začne rozplétat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na Západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko, než ho zkusit napodobit. Přestože sám nutil jiné k přistání a hlásil do vysílačky: Jste narušitel, následujte mě.

„Vyprávíme o útěku za svobodou, o kontrastu mezi službou v armádě a láskou k létání za socialismu i o zločinech StB,“ říká režisér.

Využil hodně atraktivních výškových záběrů, Dvořák i jiní herci byli opravdu ve funkčním letadle a natáčeli poctivě vysoko nad zemí. „Snažíme se diváka v kině posadit na chvíli přímo do kokpitu,“ líčí Balda.

Vedle herecké sestavy nabídne Narušitel i jedinečnou kolekci letadel. Objevuje se v něm řada unikátních dobových strojů a letadlo, v němž se hlavní hrdina pokusí o přelet hranic, není atrapa ani kopie, nýbrž skutečný dochovaný stroj z roku 1953, který k takové cestě za svobodou kdysi posloužil.

Hudbu pro film napsali Jiří Janouch a Michal Hrůza, snímek provází i Hrůzova píseň a videoklip. V dalších rolích se objeví Pavel Neškudla, Matěj Anděl, Jan Sklenář nebo Veronika Arichteva, do kin Narušitel vstoupí 24. ledna 2019.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/narusitel-jiri-dvorak-0u9-/filmvideo.aspx?c=A181204_163142_filmvideo_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Jiří Dvořák v roli letce. Film Narušitel natočil pilotův vlastní vnuk - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.