Search

RECENZE: Zpitá Sissy. 3 dny v Quiberonu ukazují Romy Schneiderovou na dně - iDNES.cz

Lidé v ní stále vidí okouzlující císařovnu Sissi, ale v době, kterou zachycují 3 dny v Quiberonu, je filmová hvězda Romy Schneiderová na dně. V sanatoriu, kde poskytne otevřený rozhovor časopisu Stern, ji střeží dávná kamarádka před útočným novinářem, kdežto fotograf má k herečce něžný vztah někdejšího milence. 

Čtyři lidé u chladného moře se v černobílých obrazech drží vesměs dialogu; přesto má film tichou sílu, náladu pustého letoviska po sezoně, napětí i humor, když se hrdinka své dietě „mám hlad, nic nesmím“ směje jako holčička.

Pro jedny jste Madona, pro jiné kur*a – tak tvrdě začne novinářský výslech, v němž dojde na románek s Delonem, na matku zbožňovanou Hitlerem i na hereččina syna, jehož otec se oběsil. 

Mezi zpovědí vyrazí čtveřice do přístavní hospody, kde hvězda se svatebčany tančí, zpívá, rozdává podpisy – a mocně pije, kouří, polyká prášky, než zas půjde na ranní procedury, kde v bílých županech všichni vypadají jako vězni léčebny. 

3 dny v Quiberonu

Německo / Rakousko / Francie, 2018, 115 min

Režie: Emily Atef

Scénář:

Hrají: Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant, Christopher Buchholz, Vicky Krieps, Vincent Furic, Yann Grouhel, Loï;c Baylacq, Kalle Schmitz

Hodnocení­: 65 %

Občas text sklouzne k melodramatu a la „chci být s dětmi, ale musím vydělávat“, nicméně Marie Bäumerová je skvělá ve výbušnosti, v živelné přirozenosti před objektivem i v posteli, kde jde spíš o útočiště než dráždění. 

Při terapii osobním výprodejem z ní únava přímo prýští. Zní to věrně: rozhovor vyšel v roce 1981, rok poté zemřela. 

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/3-dny-v-quiberonu-recenze-romy-schneiderova-fk8-/filmvideo.aspx?c=A181129_105135_filmvideo_ts

Bagikan Berita Ini

0 Response to "RECENZE: Zpitá Sissy. 3 dny v Quiberonu ukazují Romy Schneiderovou na dně - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.