Search

Princ Charles slaví 70. narozeniny. Podívejte se na proměny následníka trůnu

Princ Charles, nejstarší syn Alžběty II. a jejího manžela Philipa, dnes slaví 70. narozeniny. Vášnivý ekolog bojující proti globálnímu oteplování a zapálený ochránce historických budov čeká na britský trůn už 66 let. Jak šel čas s nejdéle čekajícím panovníkem na britský trůn? Podívejte se do naší fotogalerie. 

dnes 15:04

SDÍLEJ:

Charles se narodil v Buckinghamském paláci v Londýně a jeho otec, princ Philip, údajně v tu dobu hrál v paláci squash. V britské královské rodině byl Charles první, kdo začal chodit do běžné školy a nevzdělával se doma. Studoval antropologii a archeologii. Jeho velkou vášní jsou koně, zahrádkářství a architektura. 

Nejstarší syn královny Alběty je ale především zapáleným ekologem a celý život se věnuje tématům ohledně udržitelných zdrojů. V minulosti se dokonce rozhodl strávit svou dovolenou na jachtě v Karibiku. Princův mluvčí prezentoval rozhodnutí jako finančně uvědomělé a šetrné k životnímu prostředí.

Omezil také cestování letadlem a vrtulníky, na svém venkovském sídle v Highgrove začal dokonce využívat ekologicky vyráběnou elektřinu. Jezdil také na bionaftu a nově si pořídil elektromobil. 

Boty z roku 1971

Mimo jiné podporuje takzvanou "slow fashion", tedy pomalou módu. Podle magazínu GO je pyšný, že stále nosí boty, které si pořídil v roce 1971. „Musíme se zbavit návyku nekonečného plýtvání a nastolit udržitelnější postoj k životu,“ nabádá.

Zatímco nyní si může dovolit vystupovat na podporu některých ožehavých témat, jako král tak už pravděpodobně činit nebude.

„Představa, že budu fungovat stejným způsobem, pokud budu korunován, je úplný nesmysl, protože tyto dvě pozice jsou absolutně rozdílné,“ řekl princ Charles a dodal, že ve svých veřejných agitacích nebude pokračovat. „Ne, nebudu. Nejsem tak hloupý.

V dokumentu BBC o Charlesovi promluvili také jeho synové Williama Harry. Starší princ by si přál, aby jeho tatínek, který je workoholikem, trávil více času s vnoučaty. Když je s nimi, je podle Williama úžasným dědečkem.

Autor: Lenka Jančarová

Let's block ads! (Why?)

https://www.denik.cz/ze_sveta/princ-charles-slavi-70-narozeniny-podivejte-se-na-promeny-naslednika-trunu-20191114.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Princ Charles slaví 70. narozeniny. Podívejte se na proměny následníka trůnu"

Post a Comment

Powered by Blogger.