Search

Miláček publika Colours of Ostrava Seasick Steve přijede na jaře na samostatný koncert

Již dvakrát svým strhujícím koncertem okouzlil návštěvníky festivalu Colours of Ostrava, letos dokonce na hlavní scéně. Příští rok v březnu se svérázný americký bluesman Seasick Steve, který často hraje na vlastnoručně vyrobené kytary, představí poprvé v Praze. 25. března v Lucerna Music Baru vystoupí v rámci turné k nejnovější desce nazvané Can U Cook?

Seasickovo vystoupení v televizní show Live On Jools Holland je od prosince 2006 považováno za jeden z nejpozoruhodnějších průlomů v hudební historii: dohrál, v domnění, že ho nikdo neposlouchal, na konci vztekle odhodil kytaru, a než se stačil ráno probudit, byl navždy slavný.

Američan usazený v Norsku v následujících letech vydával platinová alba, dvakrát získal nominaci na Brit Awards, vystupoval v londýnském Wembley nebo na největších světových festivalech jako Glastonbury či Roskilde a spolupracoval s Nickem Cavem a jeho Grindermanem, Jackem Whitem, Johnem Paulem Jonesem od Led Zeppelin, country hvězdou Elizabeth Cook nebo skotskou písničkářkou KT Tunstall. A mezi milé okamžiky patří jeho setkání s „velšským tygrem“ Tomem Jonesem.

Seasickovo svérázné dřevní „garážové“ blues nese všechny znaky samouctví (v tom hudebník, který se v mládí zabvýval profesionálně i jinými druhy hudby, trochu klame tělem). Syrový hlas i prstoklad vždy přizpůsoboval vlastnoručně vyráběným kytarám z krabic od doutníků, plechovek, automobilových poklic nebo násad od krumpáčů; se třemi i jednou strunou.

Hraje ale i na běžné kytary, banjo a mistrovsky ovládá slide. Svůj nejslavnější nástroj - The Three-String Trance Wonder - koupil v Mississippi od kamaráda, kterému ve stodole visel jako dekorace. Často ho doprovází švédský bubeník Dan Magnusson.

Vstupenky budou v prodeji od 20. listopadu, 10:00 v sítích GoOut a Ticketportal za 850 Kč na stání a 1 100 Kč VIP na balkon.

Let's block ads! (Why?)

https://www.lidovky.cz/kultura/seasick-steve-zahraje-v-praze.A181119_151704_ln_kultura_bez

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Miláček publika Colours of Ostrava Seasick Steve přijede na jaře na samostatný koncert"

Post a Comment

Powered by Blogger.