Search

Japonská princezna se kvůli lásce vzdala titulu! Manžel je neurozený

Je to příběh jako z pohádky. Japonská princezna Ajako se vzdala titulu, příslušnosti k císařské rodině i veškerých finančních výhod. To vše proto, aby si v tokijském chrámu Meidži mohla vzít svého vyvoleného Keie Moriju, který není urozeného původu.

Samotný obřad byl určen jen pro blízkou rodinu a přátele. Před svatyní čekalo na novomanžele asi tisíc lidí, kteří jim chtěli popřát štěstí. Pár se seznámil v roce 2017. Spojil je hlavně zájem o světové blaho, oba navíc rádi lyžují, čtou a cestují.

"Princezna Ajako je čistá a živá osoba a Morija je laskavý a klidný. Myslím si, že je to dokonalá kombinace," řekla o novomanželech Eiko Takeda, ženichova spolužačka.

Podle zákona z roku 1947 ženy z císařské rodiny po svatbě s mužem bez šlechtického původu ztrácejí všechny výhody. Svého titulu se v říjnu roku 2014 vzdala Ajakina sestra Noriko, zásnuby se svým neurozeným spolužákem oznámila loni i vnučka císaře Akihita princezna Mako.

Císařská rodina má nyní, po svatbě Ajako, pouze 18 členů. O úpravě japonských zákonů se v poslední době hodně mluví. Trůn může totiž převzít pouze mužský následník, ten se ale za posledních čtyřicet let narodil pouze jeden.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/japonska-princezna-se-kvuli-svemu-zenichovi-vzdala-titulu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Japonská princezna se kvůli lásce vzdala titulu! Manžel je neurozený"

Post a Comment

Powered by Blogger.