Search

Zemřel číšník ze seriálu Ulice! Herci Neumannovi bylo 65 let

Dlouholetý člen divadla Studio Ypsilon Julius Neumann (†65), známý též jako Julek, zemřel minulou neděli. Neumann byl hercem, překladatelem a textařem. Televizní diváci jej mohou znát z filmů Milenci z roku jedna, Den pro mou lásku nebo ze seriálu Ulice, kde hrál číšníka.

"Julek Neumann byl nejenom vynikající překladatel a výborný herec, ale především byl skvělý kolega a kamarád. Bude nám všem moc chybět,“ uvedli za celou Ypsilonku ředitel Jan Schmid a dramaturg Jaroslav Etík.


Neumann se narodil 22. dubna 1953. Mezi jeho předky patřili herci a básníci, jako například Stanislav Kostka Neumann. Vystudoval herectví na DAMU a v roce 1975 se stal členem souboru Ypsilonky, to ještě když divadlo sídlilo v Liberci.

13

GALERIE: Julek Neumann

Zdroj: TN.cz

Julek Neumann a režisérka Lenka Šebek Loubalová v roce 2012

Hodnocení:

V osmdesátých letech emigroval z Československa do Velké Británie, kde se stal redaktorem rozhlasové stanice BBC. V devadesátých letech se vrátil a začal opět spolupracovat s Ypsilonkou.


Pro divadlo přeložil Twainovu hru Vdovou proti své vůli a otextoval několik písní. V poslední době se na divadelních prknech objevil jako postava Pekla ze Schmidovy adaptace Goudonovy opery Faust a Markétka.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/zemrel-herec-julek-neumann-hral-cisnika-v-serialu-ulice.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zemřel číšník ze seriálu Ulice! Herci Neumannovi bylo 65 let"

Post a Comment

Powered by Blogger.