Search

Týden knihoven je letos věnován jejich práci s lokální historií

Ministr kultury uděluje cenu Knihovna roku za dlouhodobé zásluhy o rozvoj knihovnictví v obcích nebo mimořádný přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb. Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR k nim vyhlašuje soutěž o nejlepší Městskou knihovnu roku.

Loni se Knihovnou roku stala obecní knihovna ve Křtinách na Blanensku. V tradiční knihovnické soutěži zvítězila v kategorii základní knihovna. V kategorii informační počin si titul Knihovna roku 2017 odvezli zástupci Krajské vědecké knihovny v Liberci za dlouholetý úspěšný projekt Děti čtou nevidomým dětem. Městskou knihovnou roku vyhlásil loni svaz knihovnu ve Slavičíně na Zlínsku.

Týden knihoven je mimořádnou příležitostí, jak upozornit na úlohu a přínos knihoven pro rozvoj kultury, osvěty a podporu celoživotního vzdělávání. Mezi oblíbené aktivity knihoven patří po celý týden registrace zdarma, netradiční prohlídky a akce s cílem zaměřit pozornost na knihovny a přilákat nové čtenáře.

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-kulturni-servis/567811/tyden-knihoven-je-letos-venovan-jejich-praci-s-lokalni-historii.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Týden knihoven je letos věnován jejich práci s lokální historií"

Post a Comment

Powered by Blogger.