Search

Cosby půjde za znásilnění do vězení. Podle soudu je sexuální predátor

Cosby v úterý nevypovídal, stejně jako v žádném z dosavadních procesů. Psycholog obhajoby u soudu tvrdil, že herec vzhledem k věku už není  nebezpečný a neměl by být označen jako „sexuálně násilný predátor“. Ale soudce Steven O’Neill byl jiného názoru a herec bude muset do konce života každý měsíc absolvovat konzultace a u policie bude registrován jako sexuální útočník, na což budou upozorněni i jeho sousedé a školy.

Cosbyho advokát žádal pro svého klienta domácí vězení s odůvodněním, že téměř slepý komik je pro normální vězení příliš starý a slabý. 

„Nastal čas pro spravedlnost. Pane Cosby, toto všechno se vám zpětně sečetlo. Přišel čas,“ řekl Steven O’Neill, jenž předtím citoval z prohlášení Constandové. Ta uvedla, že Cosby jí vzal „nádherný, mladistvý elán a rozdrtil ho“. Soudce rovněž zamítl kauci a herec putoval za mříže rovnou od soudu. 

Už v dubnu soud shledal amerického komika vinným. Pro Cosbyho to bylo již  podruhé, co soud řešil případ týkající se Andrey Constandové. Loni v červnu se porota nedokázala na otázce viny shodnout, proces se proto opakoval.

Constandová se původně s Cosbym v roce 2006 dohodla na mimosoudním  vyrovnání, po deseti letech byl případ znovu otevřen. Cosby vztah s  Constandovou přiznal, ale podle něj žena se sexuálním stykem souhlasila.

Kromě Constandové se postupně přihlásilo více než 60 žen, které tvrdí, že je Cosby v průběhu uplynulých desetiletí sexuálně napadl, či znásilnil. Předtím je zdrogoval. Řada případů je ovšem promlčena. Cosby trvá na tom, že ženy se sexem souhlasily.

Z legendy odpadlíkem

Bill Cosby se narodil 12. července 1937 ve Filadelfii. Na střední škole vynikal sportovním nadáním, hrál basketbal, americký fotbal, baseball a věnoval se i atletice. Současně bavil své spolužáky různými scénkami. Sloužil u armády a korespondenčně dokončil středoškolské vzdělání. Díky sportovnímu stipendiu vystudoval Univerzitu Tempel, na jejíž půdě se později seznámil s Constandovou. Vystudoval také Massachusettskou univerzitu v Amherstu, kde obdržel doktorát v oboru vzdělávání.

Svou kariéru začal v 60. letech jako stand-up komik v klubech v různých městech Spojených států. V 60. letech přišla role v seriálu I Spy (Já špion) a později začal i produkovat a psát scénáře.

Obří popularitu mu zajistily vlastní seriály The Bill Cosby Show nebo The Cosby Show, jedny z nejpopulárnějších amerických televizních sitcomů. Populární byly i další seriály, ve kterých se objevil a ke kterým psal scénáře, jako například Fat Albert and the Cosby Kids. Ne příliš často účinkoval ve filmech, v komediích Ve městě v sobotu večer (1974) a Udělejme to znovu (1975) si například zahrál jednu z hlavních rolí po boku Sidneyho Poitiera, který oba snímky režíroval.

Bill Cosby a jeho manželka Camille (Washington, 6. listopadu 2014)

Bill Cosby a jeho manželka Camille (2014)

Sabrina Le Beaufová, Tempest Bledsoe, Bill Cosby, Keshia Knight Pulliamová,...

Hvězdy seriálu The Cosby Show po letech (2002)

Bill Cosby (1972)

Bill Cosby (1972)

Cosby vydal také několik desek a píše knihy. Je držitelem řady čestných doktorátů a cen, včetně Grammy a Emmy a Ceny Marka Twaina za americký humor, která je jednou z nejvyšších poct ve světě komedie. Herec byl oceněn i za své charitativní aktivity.

Letos v květnu ho společně s Romanem Polanským vyloučila ze svých řad americká Akademie filmových umění a věd, která organizuje a uděluje Oscary. Letos mu také odebrala čestný doktorát Yaleova univerzita, což bylo poprvé v třísetleté historii této prestižní americké univerzity.

Cosby je ženatý, s manželkou Camillou měli pět dětí; v roce 1997 je potkala tragická událost, když byl jejich syn Ennis v Los Angeles zavražděn. Letos zemřela na onemocnění ledvin v pětačtyřiceti letech dcera Ensa.

Let's block ads! (Why?)

https://revue.idnes.cz/bill-cosby-znasilneni-soud-vezeni-andrea-constandova-metoo-p46-/lidicky.aspx?c=A180925_152952_lidicky_zar

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Cosby půjde za znásilnění do vězení. Podle soudu je sexuální predátor"

Post a Comment

Powered by Blogger.