Search

Cosby půjde za znásilnění do vězení. Podle soudu je sexuální predátor

Cosby v úterý nevypovídal, stejně jako v žádném z dosavadních procesů. Psycholog obhajoby u soudu tvrdil, že herec vzhledem k věku už není  nebezpečný a neměl by být označen jako „sexuálně násilní predátor“. Soudce Steven O’Neill ale byl jiného názoru a herec bude muset do konce života každý měsíc absolvovat konzultace a u policie bude registrován jako sexuální útočník, na což budou upozorněni i jeho sousedé a školy.

Cosbyho advokát žádal pro svého klienta domácí vězení s odůvodněním, že téměř slepý komik je pro normální vězení příliš starý a slabý. 

„Nastal čas pro spravedlnost. Pane Cosby, toto všechno se vám zpětně sečetlo. Přišel čas,“ řekl Steven O’Neill, jenž předtím citoval z prohlášení Constandové. Ta uvedla, že Cosby jí vzal „nádherný, mladistvý elán a rozdrtil ho“. Soudce rovněž zamítl kauci a herec putoval za mříže rovnou od soudu. 

Už v dubnu soud shledal amerického komika vinným. Pro Cosbyho to bylo již  podruhé, co soud řešil případ týkající se Andrey Constandové. Loni v červnu se porota nedokázala na otázce viny shodnout, proces se proto opakoval.

Constandová se původně s Cosbym v roce 2006 dohodla na mimosoudním  vyrovnání, po deseti letech byl případ znovu otevřen. Cosby vztah s  Constandovou přiznal, podle něho žena se sexuálním stykem souhlasila.

Kromě Constandové se postupně přihlásilo více než 60 žen, které tvrdí, že je Cosby v průběhu uplynulých desetiletí sexuálně napadl či znásilnil. Předtím je zdrogoval. Řada případů je ovšem promlčena. Cosby trvá na tom, že ženy se sexem souhlasily.

Let's block ads! (Why?)

https://revue.idnes.cz/bill-cosby-znasilneni-soud-vezeni-andrea-constandova-metoo-p46-/lidicky.aspx?c=A180925_152952_lidicky_zar

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Cosby půjde za znásilnění do vězení. Podle soudu je sexuální predátor"

Post a Comment

Powered by Blogger.