Search

Herec Sedal po útoku trénuje mluvu i čtení, agresor vyvázne bez trestu

Stíhání útočníka zastavil státní zástupce, podle znaleckých posudků byl pachatel v době incidentu nepříčetný. „Kvůli tomu není trestné odpovědný,“ poznamenal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Herce napadl nejprve slovně a pak i fyzicky 32letý muž v noci na sobotu 5. května. Sedalovi způsobil taková zranění, že musel být převezen do Fakultní nemocnice u Svaté Anny, kde prodělal několik operací mozku. Propustili ho v srpnu.

„Zotavuje se v Léčebně pro dlouhodobě nemocné v Praze. Má potíže se čtením a mluvením. Ale jinak je docela soběstačný, sám jí i pije. Pořád se to zlepšuje, z nejhoršího je venku,“ uvedla pro iDNES.cz Sedalova dcera Johanka.

Útočníka osobně nezná. „Jen vím, že se pohyboval po brněnských kavárnách. Nelíbí se mně, že zůstane nepotrestaný. Může být psychicky nemocný, ale na druhou stranu něco provedl,“ poznamenala.

Sedal se narodil v Bratislavě. Většinu herecké kariéry spojil s HaDivadlem v jeho nejslavnější „goldflamovské“ éře, nyní už v angažmá není. Spolupracoval i s jinými soubory.

Objevil se asi ve třech desítkách filmů, kromě Dědictví také v Díky za každé nové ráno, Hanele, Cesta z města nebo Alois Nebel. Hrál také v televizních seriálech, v posledních letech například Svět pod hlavou, Bohéma a Vzteklina.

Let's block ads! (Why?)

https://brno.idnes.cz/herec-sedal-napadeni-zraneni-hlavy-nemocnice-f3d-/brno-zpravy.aspx?c=A180830_112850_brno-zpravy_vh

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Herec Sedal po útoku trénuje mluvu i čtení, agresor vyvázne bez trestu"

Post a Comment

Powered by Blogger.