Search

Fotografové se zastali Antonína Kratochvíla, nařčeného z obtěžování žen

Prohlášení podepsali Karel Cudlín, Jan Dobrovský, Alžběta Jungrová, Jan Mihaliček, Tomki Němec a Martin Wágner. Reagovali tak na krok newyorské agentury Seven Photo Agency, která poté, co ho z oplzlého chování obvinilo několik žen, pozastavila Kratochvílovi členství, odstranila jeho stránku ze svého webu a jeho jméno ze seznamu, kde byl uvedený jako emeritní člen.

„Považujeme za nutné se k této politováníhodné skutečnosti vyjádřit,“ reagují kolegové ze spolku 400 ASA, do něhož Kratochvíl patří.

„Svou prací, svými fotografiemi a životním příběhem mnohokrát ukázal, že je obdařený mimořádným tvůrčím talentem, osobní statečností a výjimečným lidským přístupem k tématům,“ píší fotografové ve svém prohlášení.

Podle nich Kratochvílovo dílo „mělo a má nepopiratelný vliv na podobu dokumentární fotografie napříč planetou a na této skutečnosti nemůže nic změnit ani digitální lynč na sociálních sítích v podobě kampaně #MeToo,“ tvrdí spolek s tím, že je hrdý na spolupráci s Kratochvílem, stojí za kvalitou jeho práce a rád bude nadále prezentovat jeho dílo i zastupovat jeho zájmy. 

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/pripad-antonin-kratochvil-metoo-dod-/filmvideo.aspx?c=A180807_102356_filmvideo_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Fotografové se zastali Antonína Kratochvíla, nařčeného z obtěžování žen"

Post a Comment

Powered by Blogger.