Search

Rolling Stones zboří Prahu! Brány se otevřely, do Letňan míří 50 tisíc lidí

Den D je tu! Do pražských Letňan během dnešního odpoledne dorazí na 50 tisíc lidí, aby si poslechli legendární britské rockery Rolling Stones, kteří jsou na scéně už 56 let. Brány se otevřely ve dvě hodiny odpoledne - a i přes třicetistupňová vedra, jež v Praze panují, skalní fanoušci z různých koutů světa neváhali a na místo vyrazili s předstihem. Chtějí totiž ukořistit  ta nejlepší místa, aby si podívanou užili co nejvíc. Poznat jsou na první pohled - většina z nich má totiž na sobě snadno rozpoznatelné logo „Stounů“ - rty s vyplazeným jazykem, které pro budoucí legendu navrhl birtský výtvarník John Pasche. „Rolling Stones milujeme, prostě jsme na ně museli jít!“ řekl Blesk.cz nadšený Ruslan (28) z Běloruska, pro nějž bude velkolepá show vrcholem cesty po hlavních městech Evropy.

„Na koncert Rolling Stones jdu už potřetí. Raději jsme přijeli dřív, měli jsme strach, že nezaparkujeme,“ řekl Leoš, jenž s přáteli dorazil z Poděbrad. Fronty, které se před areálem tvoří, ale nejsou velké - na místě je momentálně zhruba 500 lidí, které cca 20 vstupních bran odbavuje bez větších potíží. 
Do Letňan se na koncert Rolling Stones sjíždí přibližně 50 tisíc lidí.

Do Letňan se na koncert Rolling Stones sjíždí přibližně 50 tisíc lidí.

Autor: Jiří Marek

Problémy nejsou ani s dopravou. Velké cedule s nápisem „koncert“ a směrovou šipkou, které se tyčí přímo nad dveřmi u výstupu z metra nenechají nikoho na pochybách, kam se vydat. Metro a přilehlé okolí navíc bedlivě střeží desítky policistů i strážníků tak, aby transport nadšených fanoušků do místa koncertu proběhl co nejklidněji. Autobusové zastávky, které běžně fungují u metra, jsou dočasně přemístěny, aby proudící dav lidí nebrzdily žádné překážky.

Slavní Stouni se na pódiu objeví ve zhruba ve 20.30 hodin - až se začne trochu stmívat, aby vizuální efekty měly ten správný šmrnc. Publikum rozehřeje švýcarská hardrocková kapela Gotthard, jež „hrábne do strun“ v šest odpoledne, následně se na 80 metrů dlouhém a 32 metrů vysokém pódiu vydovádí také Pražský výběr, který si za předskokany zvolili sami Rolling Stones.

Legendární rockeři zahrají shodou okolností téměř na den přesně 49 let od smrti Briana Jonese, jednoho ze zakladatelů a také původního lídra kapely. Multiinstrumentalista, jenž hrál hlavně na kytaru a foukací harmoniku, zemřel 3. července 1969 - z dosud neobjasněných příčin se utopil ve svém vlastním bazénu.

Vše o koncertě Rolling Stones čtěte ZDE.

1080p 720p 480p 360p 240p

28 let od megakoncertu Rolling Stones v Praze! Koukněte, jak to tu žilo! Česká televize

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-volny-cas/552282/rolling-stones-zbori-prahu-brany-se-otevrely-do-letnan-miri-50-tisic-lidi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Rolling Stones zboří Prahu! Brány se otevřely, do Letňan míří 50 tisíc lidí"

Post a Comment

Powered by Blogger.