Search

Před deseti lety vtipkoval, teď za to režiséra Strážců galaxie vyhodili

Alan Horn ze studia Disney prohlásil, že „útočné postoje a výroky“, které se objevily na Gunnově Twitteru, jsou „neslučitelné s hodnotami našeho studia, proto jsme s režisérem ukončili spolupráci.“ Přitom Gunnovou zásluhou se z hrdiny Strážců galaxie herce Chrise Pratta stala hvězda a oba dosavadní snímky utržily celosvětově v kinech více než půldruhé miliardy dolarů.

Poté, co jej vyhodili, se Gunn za staré tweety omluvil. „Moje výroky z doby před bezmála deseti lety pramenily z nešťastné snahy provokovat. Litoval jsem toho po celý čas -  nejen proto, že jsou hloupé, necitlivé a zdaleka ne vtipné, ale také proto, že ve skutečnosti takový nejsem,“ vzkázal Gunn s tím, že „bez ohledu na to, kolik času uplynulo, rozhodnutí studia chápu a přijímám“.

Nynější Gunnova aktivita na Twitteru vykazuje silně levicové postoje, na jeho sporné pokusy o žerty z let 2008 -2011 poukázali stoupenci pravicové scény. Pro fanoušky marvelovského projektu je nyní podstatné, kdo režiséra a scenáristu populární série vystřídá, studio zatím neoznámilo ani jméno náhradníka, ani termín premiéry Strážců galaxie 3, původně Gunnem ohlášené již na rok 2020.

Aféra poznamenala i víkendový Comic-Con neboli tradiční sraz fanoušků popkultury v San Diegu. Účastníci, jež agentura AP oslovila, sice nesouhlasili s Gunnovými dávnými vtípky, ale ohledně jeho vyhazovu měli smíšené pocity.  „Je nešťastné to poslouchat a přitom si klást otázku, jestli by tak zábavné filmy vznikly i bez jeho tvůrčího vkladu,“ uvedl Mario Panighetti z Mountain View.

Joanne Rendaová z Toronta dodala, že Gunnovy staré výroky opravdu nejsou vtipné, ale každý si podle ní zaslouží druhou šanci. „Naše dnešní kultura je trochu šílená, okamžitě lidi vyhazujeme,“ prohlásila. Režiséra se zastali i herci série Strážci galaxie, třeba jeho bratr Sean Gunn či Dave Bautista.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/vyhazov-gunn-strazci-galaxie-disney-dvi-/filmvideo.aspx?c=A180722_154939_filmvideo_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Před deseti lety vtipkoval, teď za to režiséra Strážců galaxie vyhodili"

Post a Comment

Powered by Blogger.