Search

Mick Jagger zamával fanouškům a vyrazil do Letňan! Areál se plní tisíci lidí

Den D je tu! Frontman Rolling Stones Mick Jagger na sebe hodil květovanou košili a kšiltovku a s ležérním mávnutím směrem k objektivům fotoaparátů vyrazil krátce po čtvrt na pět z luxusního hotelu v centru Prahy směr Letňany. Tam už se i přes třicetistupňová vedra štosují davy tisíců fanoušků legendárních Stounů. Brány areálu se otevřely ve dvě hodiny odpoledne, už v tu dobu před branami postávali skalní obdivovatelé z různých koutů světa, aby ukořistili ta nejlepší místa.

Že milují Stouny, je na první pohled znát - většina z nich má totiž na sobě snadno rozpoznatelné logo rtů s vyplazeným jazykem, které pro budoucí legendu navrhl britský výtvarník John Pasche. „Rolling Stones milujeme, prostě jsme na ně museli jít!“ řekl Blesk.cz nadšený Ruslan (28) z Běloruska, pro nějž bude velkolepá show vrcholem prázdninové cesty.

S příjezdem každého metra se z výstupů valí další a další davy stounovců. Někteří z nich vyhledávají stín pod minimem stromů, které na otevřené pláni stojí, další se hrnou k branám areálu, aby si koupili originální tričko nebo hrnek s motivem svých oblíbenců - památku, která jim zůstane na celý život. Co na tom, že za hrnek zaplatí 450 korun, za tričko 900 a víc a za mikinu minimálně 1350. Tohle je pro mnohé neocenitelná památka na životní zážitek. „Rolling Stones poslouchám už od šestnácti, mám radši písně, které často nehrají,“ svěřuje se Thomas (53), který do Prahy dorazil z Karlových Varů.
Bohatý merchandising: hrnek stojí 450 korun, trička od 900, mikiny 1350 korun a víc.

Bohatý merchandising: hrnek stojí 450 korun, trička od 900, mikiny 1350 korun a víc.

Autor: Jiří Marek

Řada fanoušků už ví, nač se mohou těšit - neuvidí totiž Stouny poprvé. „Na koncert Rolling Stones jdu už potřetí. Raději jsme přijeli dřív, měli jsme strach, že nezaparkujeme,“ říká Leoš, jenž s přáteli dorazil z Poděbrad. Fronty, které se před areálem tvoří, ale nejsou velké - cca 20 vstupních bran odbavuje tisíce lidí bez větších potíží. 

Problémy nejsou ani s dopravou. Velké cedule s nápisem „koncert“ a směrovou šipkou, které se tyčí přímo nad dveřmi u výstupu z metra, nenechají nikoho na pochybách, kam se vydat. Metro a přilehlé okolí navíc bedlivě střeží desítky několik policistů i strážníků tak, aby transport nadšených fanoušků do místa koncertu proběhl co nejklidněji. Autobusové zastávky, které běžně fungují u metra, jsou dočasně přemístěny, aby proudící dav lidí nebrzdily žádné překážky.

Slavní Stouni se na pódiu objeví ve zhruba ve 20.30 hodin - až se začne trochu stmívat, aby vizuální efekty měly ten správný šmrnc. Publikum rozehřeje švýcarská hardrocková kapela Gotthard, jež „hrábne do strun“ v šest odpoledne, následně se na 80 metrů dlouhém a 32 metrů vysokém pódiu vydovádí také Pražský výběr, který si za předskokany zvolili sami Rolling Stones.

Legendární rockeři zahrají shodou okolností téměř na den přesně 49 let od smrti Briana Jonese, jednoho ze zakladatelů a také původního lídra kapely. Multiinstrumentalista, jenž hrál hlavně na kytaru a foukací harmoniku, zemřel 3. července 1969 - z dosud neobjasněných příčin se utopil ve svém vlastním bazénu.

Vše o koncertě Rolling Stones čtěte ZDE.

1080p 720p 480p 360p 240p

28 let od megakoncertu Rolling Stones v Praze! Koukněte, jak to tu žilo! Česká televize

Let's block ads! (Why?)

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-volny-cas/552282/mick-jagger-zamaval-fanouskum-a-vyrazil-do-letnan-areal-se-plni-tisici-lidi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Mick Jagger zamával fanouškům a vyrazil do Letňan! Areál se plní tisíci lidí"

Post a Comment

Powered by Blogger.