Search

Housle jsou ve futrálu a herecký idol Stmívání Robert Pattinson ve Varech

Původně to vypadalo, že bledý upír z romantické ságy Stmívání některé své fanatické ctitelky lehce zaskočí a z bezpečnostních důvodů dorazí do karlovarského divadla obestaveného lešením zadem. Nakonec se však přeci jen vydal po červeném koberci či spíše koberečku a davy fanynek se tak přesouvaly od Grandhotelu Pupp právě před divadlo. Pořadatelé se o jeho příjezdu informovali šifrovanou SMS ve tvaru „housle jsou ve futrálu“.

Pattinson před divadlem rozdal ve zrychleném režimu pár podpisů a nastoupil na pódium v ležérní bundičce s rozevlátou kšticí. „Ahoj,“ pozdravil. „To je tak všechno, co dokážu říct česky. Jsem vděčný, že jste si vybrali právě film The Rover, moc lidí ho zatím nevidělo. Ale já věděl, že ho chci točit, jakmile jsem si přečetl scénář a o tu roli jsem musel tvrdě bojovat,“ popsal herec dva castingy, které musel absolvovat. Jeden trval tři hodiny a druhý dokonce čtyři.

„Nicméně tenhle film chápu jako milník, protože tu hraji protiklad všech svých dosavadních postav. Je to něco naprosto jiného a je to návykové. Teď už chci dělat jenom to, u čeho zprvu ani nevěřím, že bych to zvládl,“ dodal.

Ačkoli to vypadalo jako nahodilá „rychlovka“, ve skutečnosti byl prý Pattinson na seznamu oslovených hostů už delší dobu, teprve letos na poslední chvíli mu to však časově vyšlo. Festival vítá jako šanci ukázat, že se od upírských dob posunul k zajímavějším rolím nezávislé scény.

Vary jej představují hned ve dvou netradičních westernech, vedle snímku The Rover ještě v Dámě, „postupírská“ dráha londýnského rodáka zahrnuje také snímky Miláček, Dobrý časy či Ztracené město Z. Nicméně pro řadu fanynek je to pořád milovaný Cedric Diggory z Harryho Pottera.

Dvaatřicetiletý herec si vyzkoušel i modeling, považuje se za muzikanta - ovládá kytaru i piano, hrál v kapele Bad Girls - a za sportovce, věnuje se hlavně snowboardingu a fotbalu. Za svůj herecký vzor považuje Jacka Nicholsona a věří, že nikdy nepropadne pozlátku hvězdné slávy.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/mff-karlovy-vary-robert-pattinson-d5b-/filmovy-festival-vary.aspx?c=A180707_083526_filmovy-festival-vary_spm

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Housle jsou ve futrálu a herecký idol Stmívání Robert Pattinson ve Varech"

Post a Comment

Powered by Blogger.