Search

Dnes už by nebylo možné takový film natočit, říká Barry Levinson o Rain Manovi

Asi nejslavnějším snímkem Barryho Levinsona je příběh autisty ve skvělém pojetí Dustina Hoffmana Rain Man. Je i nejúspěšnějším, získal celkem čtyři Oscary včetně sošky přímo pro Levinsona, za režii.

V nejslavnějším filmu Barryho Levinsona exceloval v roli autisty Dustin Hoffman. Tom Cruise mu zdatně sekundoval.

V nejslavnějším filmu Barryho Levinsona exceloval v roli autisty Dustin Hoffman. Tom Cruise mu zdatně sekundoval.

FOTO: KVIFF

Hned v úvodu tiskové konference režisér na dotaz směrem k jeho nejslavnějšímu filmu řekl, že má pocit, že dnes už by nebylo možné film jako Rain Man natočit.

„Je to příliš humanistické, a takových filmů se dnes dělá v Hollywoodu málo. Dnes se točí hodně filmů se superhrdiny, dobrodružné filmy, nebo třeba hororové. Takže myslím, že jsme tak trochu ve slepé uličce, pokud jde o filmy, které se týkají humanistických příběhů,“ řekl.

Tvůrce mimo jiné také uvedl, že se nerad dívá na své filmy. „Třeba Rain Mana jsem nedávno viděl poprvé za třicet let. A film Vrtěti psem, který jsem tu uváděl, tak jsem zůstal na jeho začátek, abych zkontroloval kopii, ale pak jsme si se ženou sedli a zůstali v sále, tak jsem ho viděl poprvé,“ překvapil publikum.

Na kontě však má tento Američan, který se nebojí choulostivých témat [celá zpráva], pět dalších oscarových nominací, konkrétně k snímkům …a spravedlnost pro všechny (za scénář, který psal společně se svou tehdejší ženou, Valerií Curtinovou), Bistro (za scénář), Avalon (za scénář), Bugsy (za režii a jako producentovi za nejlepší film).

Barry Levinson uvádí film v městském divadle svůj snímek Vrtěti psem.

Slavné jsou také jeho filmy Přirozený talent, Konkurenti nebo Dobré ráno, Vietname.

Al Pacino jako „JoePa“ ve snímku Paterno

Al Pacino jako „JoePa“ ve snímku Paterno

FOTO: KVIFF

Na karlovarském festivalu Levinson uvedl svůj nejnovější snímek Paterno s Alem Pacinem v hlavní roli. Ten vznikl na motivy skutečné události a zpracovává skandální kauzu pohlavního zneužívání chlapců v prostředí univerzitního fotbalového týmu.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/mff-kv-2018/na-kus-reci/477117-dnes-uz-by-nebylo-mozne-takovy-film-natocit-rika-barry-levinson-o-rain-manovi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Dnes už by nebylo možné takový film natočit, říká Barry Levinson o Rain Manovi"

Post a Comment

Powered by Blogger.