Search

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Gabriely Vránové (†78),…

Vinohradské divadlo zřejmě napravuje dávné křivdy, herečku totiž odsud dvakrát vyhodili. První vyhazov herečka dostala ve svých 65 letech. Bylo to v roce 2004 za šéfování Martina Stropnického (61). „Pozval si mě tehdy na pohovor, dali jsme si cigárko, povídali jsme si,“ vzpomínala Anička Čiháková z Chalupářů ve své 13. komnatě.

V nekrologu k úmrtí Vránové divadlo po letech nepřímo přiznalo pochybení, když napsalo: „Roku 2004 byla tehdejším vedením penzionována, ale roku 2012 znovu pozvána ředitelem Töpferem spolu s dalšími hereckými legendami do inscenace Cowardovy hry To byla moje písnička!. Roli Bonity hrála až do derniéry inscenace roku 2016.“ Jenže konec tohoto představení znamenal pro Gábi další bolestný odchod ze scény. Tentokrát už definitivní!

Před rokem a půl herečka prodělala operaci rakoviny tlustého střeva, a když už se zdálo, že se z nejhoršího vykřesala, zemřela v sobotu 16. června ráno v nemocnici na selhání ledvin.

Úderem desáté hodiny začalo rozloučení s herečkou. První čestné stráži u rakve s ostatky, která je umístěná na jevišti a obklopená věnci, vévodil herec Petr Kostka. Všechny herečky, které se střídají u rakve, mají na hlavách klobouky. Vránová byla totiž velkou milovnicí elegantních pokrývek hlavy. A tak se herečky rozhodly jí tímto ženským způsobem vzdát hold. I před rakví je položen světlý klobouk, který v poslední době neodkládala...

Pohřeb Vránové

"Byla to nekonfliktní, bezvadná holka. Vždycky ji budu mít v paměti v klobouku. To byla její slabůstka - klobouky. Moc jí slušely," svěřila se před časem Jiřina Bohdalová.

Herečka Simona Postlerová je ztěží zadržuje slzy... Petr Rychlý je rovněž součástí čestné stráže.

Pohřeb Vránové

Herec Igor Bareš nebo Kateřina Macháčková vzdávají hold své kolegyni, která na prknech divadla hrála do roku 2016.

Poslední rozloučení s Gabrielou Vránovou.

V další čestné stráži stojí Dagmar Havlová v módním klobouku a Jaroslav Satoranský

Poslední sbohem kolegyně dal Otakar Brousek mladší a Naďa Konvalinková.

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/550030/pohreb-gabriely-vranove-78-jeji-milovany-klobouk-lezi-pred-rakvi.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Gabriely Vránové (†78),…"

Post a Comment

Powered by Blogger.