Search

Koncert Stounů bude bez hotovosti, před nimi zahraje i Pražský výběr

Rolling Stones bude v Praze předskakovat švýcarská kapela Gotthard a také tuzemská skupina Pražský výběr. „Rolling Stones si sami vybírají, kdo bude hrát na jejich pódiu. A tady diskuse nebyla moc dlouhá,“ tvrdí Serge Grimaux, který pražský koncert pořádá.

Michael Kocáb

Michael Kocáb

„Je to pro nás velká čest a radost a určité vyvrcholení naší rockové dráhy. Nikdy bychom tomu nebývali věřili, ale stalo se to,“ řekl k pozvání na koncert Michael Kocáb. „Kvůli Rolling Stones jsem začal hrát na kytaru, je to srdeční a citlivá záležitost. Podat si ruku s Jaggerem nebo Richardsem je splněný sen,“ dodává Michal Pavlíček.

Pondělní setkání novinářů s pořadateli se však týkalo především organizačních a bezpečnostních záležitostí. Jak jsou návštěvníci asi zvyklí, u letňanského areálu se nedá parkovat. Proto je potřeba využít veřejnou dopravu. „Dohodli jsme, že metro bude jezdit až do dvou hodin do rána. Vzhledem k tomu, že koncert má končit ve 23 hodin, do centra se dostanete bez komplikací,” říká Grimaux. „Dopravní podnik nám slíbil, že se všichni z Letňan dostanou.“

Kvůli bezpečnosti nebude možné vnášet zavazadla přesahující rozměry formátu A5. A na rozdíl třeba od loňského koncertu Rolling Stones v Mnichově nebude před vstupem žádná šatna.

Všichni návštěvníci dostanou takzvané RFID náramky, každý z nich bude mít unikátní frekvenci. „Urychlí se tím vstup lidí do areálu. Každý si jenom pípne u čtečky, místo aby musel ukazovat vstupenku s čárovým kódem,“ upřesňuje Grimaux. Návštěvníci, kteří už mají zakoupené vstupenky, by své náramky měli dostat poštou. Od minulého týdne jich pořadatelé rozeslali na šedesát tisíc.

„Kdo si koupí lístky nyní, může si náramky pořídit ve vybraných prodejnách T-mobile a vstupenku za náramek půjde vyměnit také na místě. V prodejně Ticketpro v pražské pasáži Rokoko se nyní prodávají rovnou náramky místo papírových vstupenek,“ dodává Grimaux. Platby uvnitř areálu, třeba za občerstvení nebo upomínkové předměty, budou možné jen bezhotovostně. Náramek bude tedy potřeba dopředu nabít penězi.

Všechny informace jsou také na webových stránkách rollingstones.cz a pořadatelé zde odpovědí také na veškeré dotazy související s koncertem.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/rolling-stones-koncert-prazsky-vyber-dxg-/hudba.aspx?c=A180611_151051_hudba_vha

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Koncert Stounů bude bez hotovosti, před nimi zahraje i Pražský výběr"

Post a Comment

Powered by Blogger.