Search

Zemřel známý brněnský herec! Za život ztvárnil přes 250 rolí

Pavel Kunert se narodil 30. ledna 1930 v Litomyšli. Vyučil se tkalcem i knihkupcem, studoval na obchodní škole, kterou ale kvůli divadlu nedokončil. V 19 letech získal první angažmá v divadle v Hradci Králové, poté hrál dva roky v Trutnově.

"Od počátku sezony 1958/1959 se dostal do Brna a tomuto městu zůstal věrný až do své smrti," uvedla ve smutečním oznámení mluvčí Městského divadla Brno Lenka Pazourková. Hrál v divadlech Julia Fučíka a bratří Mrštíků, z něhož vzniklo brněnské městské divadlo.

"Zakotvil v něm natrvalo a svým osobnostním herectvím, herectvím impulzivním, plným emocionální síly, herectvím vyznačujícím se uměním výrazné zkratky byl bezmála půlstoletí jedinečnou součástí a oporou tohoto souboru," doplnila Pazourková. Kariéru Kunert ukončil v roce 2010.

Za svůj život ztvárnil Kunert více než 200 rolí, ať už dramatických či komických. V 60. letech hrál po boku Karla Högera coby Willyho Lomana postavu Biffa z Millerovy Smrti obchodního cestujícího. Sám nejraději vzpomínal na Jindřicha VIII. ve hře Maxe Feilera či Harpagona v Molièrově Lakomci.

Vedle divadla působil ve více než čtyřiceti televizních inscenacích či filmech, nikde ale nehrál hlavní roli. Uplatil se také v rozhlase a dabingu. Zemřel v neděli 6. května ve věku 88 let. Poslední rozloučení se uskuteční v úterý 15. května v 9:30 v obřadní síni Bněnského krematoria.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/zemrel-znamy-brnensky-herec-za-zivot-ztvarnil-pres-250-roli.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zemřel známý brněnský herec! Za život ztvárnil přes 250 rolí"

Post a Comment

Powered by Blogger.