Search

Pohřeb baviče Mladého (†63): Zdrcený Náhlovský a vrtulník na parkovišti

Josef Mladý přes deset let bojoval s těžkou cukrovkou. Loni v létě ale udeřila rakovina a parťák Josefa Aloise Náhlovského se pustil do boje. Vsadil na ovocné a zeleninové šťávy. Hladovka, která měla zákeřnou nemoc zastavit, ale nepomohla. Mladému kolabovaly ledviny a další orgány včetně plic. Nakonec skončil na ARO onkologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze, kde také zemřel. V pátek v pravé poledne se v Praze konalo poslední rozloučení.

Přes třicet let tvořil Mladý s Josefem Aloisem Náhlovským nerozlučnou dvojici, a tak není divu, že přišel mezi prvními. Na první pohled bylo zřejmé, že odchod svého kamaráda nese velmi těžce.

Josef Alois Náhlovský

Krátce po něm dorazila v doprovodu rodiny vdova Anna. Krátkovlasá blondýnka jen těžce zadržovala slzy.

Pohřeb Josefa Mladého

Se všemi přáteli se objala. A je zřejmé, že i když o nemoci svého muže věděla, tak ji jeho odchod hluboce zasáhl.

Pohřeb Josefa Mladého

Jeden z jeho kamarádů přiletěl na pohřeb minivrtulníkem. Josef Mladý v posledních letech tyto létající stroje vyráběl.

Pohřeb Josefa Mladého

Na svého přítele zavzpomínal jeho přítel a kolega Milan Pitkin. "Naposledy jsme se viděli na podzim, kdy jsme spolu hráli tenis. Pak jsme si volali a říkal, že je z nemocnice doma, tak jsem si myslel, že už je to dobrý. On si nikdy na nic nestěžoval," řekl Blesk.cz Pitkin.

Milan Pitkin

Poslední rozloučení si nemohl nechat ujít hospodský František. Do jeho podniku bavič často chodil. "Nemohu ani mluvit. Znali jsme se strašně dlouho. On byl pyšný na to, že hubl,  tvrdil, že drží dietu. Ale nikdo nevěděl, že je to kvůli rakovině," řekl zdrcený pan František.

Do staršnického krematoria přišel herec Petr Rychlý a muzikant Petr Janda.

Petr Janda

"My jsme  spolu na tenisových kurtech zažili spoustu bojů. Naposledy to bylo loni v září a vypadal úžasně. Byl hubeňoučkej, ale v neskutečné formě. Volali jsme mu před čtrnácti dny a ptali se, kdy přijde na tenis. A on, že ještě není dobrej, a to bylo naposled, co jsme ho slyšeli," řekl Blesk.cz Janda. "On byl neskutečný vynálezce, neustále něco vymýšlel. Třeba ten vrtulník, co tady stojí vymyslel, a pak kamna, co neskutečně topily," dodal muzikant.

Pohřeb Josefa Mladého

"Byl to báječný člověk, on rozuměl všemu. Zábava byla jedno z jeho řemesel. My jsme si neuvěřitelně notovali a byla s ním velká zábava. Nepamatuji, že by byl zasmušilý, naštvaný nebo měl špatný člověk. Je to rána, že odešel tak mladý," řekl Zbyněk Merunka.

Pohřeb Josefa Mladého

"Byl to bezvadnej člověk. Jsem si jistý, že i z tohoto by si udělal srandu," míní Karel Šíp.

Karel Šíp na pohřbu Josefa Mladého
Pohřeb Josefa Mladého

"Byli jsme rodina, dělali jsme spolu 37 let a asi 3600 vystoupení. Věděl jsem, jak moc je nemocný, ale drželi jsme to pod pokličkou. Věřili jsme, že to dopadne dobře, ale u téhle nemoci, jako je rakovina, nikdy nevíte. On byl velký bojovník a stejně jako my věřil, že to dobře dopadne. Za ty roky jsme spolu neměli vážný konflikt. Pořád jsme si měli, co říct. On tady byl proto, aby bavil lidi," řekl Blesk.cz Josef Alois Náhlovský. 

Pohřeb Josefa Mladého

Smuteční síň se zaplnila a pozůstalý položili ke katafalku květiny. Do jedné z řad usedli členové kapely Fešáci. Rodina ke vchodu nechala dát kondolenční knihu.

Pohřeb Josefa Mladého

Ve 12:07 se rozevřela opona a odhalila katafalk s ostatky Josefa Mladého v černé rakvi.

Pohřeb Josefa Mladého

Velké květinové věnce poslala kapela Fešáci, kde Mladý hrál, Schovanky nebo jeho Spolužáci 1970. Síní zněly italské opery, které měl bavič tak rád. Rodina si nepřála proslovy.

Pohřeb Josefa Mladého

Při záverečné písni Ave Marie pozůstalý povstali a rakev pomalu zajela. Náhlovskému po tváři tečou slzy... Lidé se s Mladým rozloučili potleskem. Poslední sbohem beze slova trvalo sedmnáct minut. Přátelé hojně kondolovali rodině. Zdrcená vdova a dcera se s většinou objaly.

Jiří Adamec kondoluje pozůstalým

Po obřadu členové kapely Fešáci zavzpomínali na Mladého, který s nimi deset let vystupoval. "Pepík Mladý s Náhlovským byli motorem nápadů. Hlavně Pepík neustále něco vymýšlel."

Pohřeb Josefa Mladého

Let's block ads! (Why?)

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/541795/pohreb-bavice-mladeho-63-zdrceny-nahlovsky-a-vrtulnik-na-parkovisti.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pohřeb baviče Mladého (†63): Zdrcený Náhlovský a vrtulník na parkovišti"

Post a Comment

Powered by Blogger.