Search

Pohádkovým šatům Meghan Markle vévodily jednoduché linie a dlouhý závoj

Bylo to tajemství, které až do poslední chvíle zůstalo pečlivě utajeno. Nevěstiny šaty vzbuzovaly mnoho otázek a budily velká očekávání. Budou mít dlouhé, či krátké rukávy? Krajku? Perly? Kdo je bude šít? Výsledek nakonec všem vyrazil dech. Sněhobílá róba s dlouhým rukávem a kulatým výstřihem, který odhaluje ramena, Meghan sedl perfektně.

„Jednoduchá silueta dává vyniknout jejímu tělu. Vypadá výborně. Přesně takový styl je vždy správný, protože je elegantní a slušivý,“ okomentovala šaty návrhářka Tatiana Kovaříková v pořadu Rozstřel.

Róbu vytvořila britská designérka Clare Waight Kellerová, která se minulý rok stala první ženou na pozici umělecké šéfky francouzského módního domu Givenchy.  Kensingtonský palác se vyjádřil, že si Meghan návrhářku vybrala kvůli její nadčasové, elegantní estetice, preciznímu křejčovskému umu a příjemnému vystupování.

Vytvořila kousek, který respektuje tradice a zároveň nepostrádá nádech moderních trendů. Perfektně tak odráží osobnost nevěsty, která je krásná, sebevědomá a emancipovaná.

Jako protipól minimalistickému ladění šatů působila stříbrná tiara posetá droboučkými drahými kameny, kterou jí propůjčila královna Alžběta II. Původně patřila Alžbětině babičce královně Mary, někdejší princezně z Tecku. 

Nechyběl ani závoj. Ručně dělaný závoj je pět metrů dlouhý a květinové komponenty na okrajích symbolizují 53 zemí Commonwealthu. Kromě těchto květů zahrnují i květy zimnokvětu časného, rostliny, která roste před Nottingham Cottage, budoucím sídlem novomanželů. Na závoji nechybí motiv kalifornského máku, který představuje nevěstin domovský stát.

„Na každé britské svatbě má nevěsta čelenku, která je zapůjčená a doplněná závojem,“ říká návrhářka Tatiana Kovaříková.

Výběr designérky je poněkud překvapivý. Hodně se spekulovalo o značce Ralph & Russo nebo o návrháři Erdemu Moraliogluovi, který je blízkým přítelem nevěsty. Ve hře byly i designérka Jenny Packhamová, značky Burberry či Alexander McQueen.

Let's block ads! (Why?)

https://ona.idnes.cz/kralovska-svatba-harry-a-meghan-svatebni-saty-givenchy-pga-/modni-trendy.aspx?c=A180518_131459_modni-trendy_kace

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pohádkovým šatům Meghan Markle vévodily jednoduché linie a dlouhý závoj"

Post a Comment

Powered by Blogger.