Search

Matějská pouť v ohrožení? Atrakce musí pryč, zmizí i horská dráha a ruské kolo

Chcete se svézt na horské dráze nebo ruském kole v Holešovicích? Pak byste si měli pospíšit. Do 30. června totiž musejí zmizet. Výpověď jejich majitelé převzali od vedení Výstaviště na konci března. „Dostali ji skoro všichni, menší atrakce se prostě sbalí a odjedou, ale demontovat horskou dráhu je jako rozebírat rozhlednu na Petříně,“ řekl Blesku majitel atrakce Jaroslav Štaubert.

Znamená to konec poutí na Výstavišti? Podle zástupců města nikoliv. „Demontáž a odsun těchto atrakcí nemá souvislost ani s realizací nového konceptu Výstaviště Praha,“ řekl Blesku radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL) s tím, že v areálu by je měly nahradit nové zábavní objekty odpovídající současným světovým trendům a nárokům návštěvníků.

„Já osobně považuji poutě na Výstavišti za záležitost, která sem patří. Musejí se ale přizpůsobit 21. století,“ uvedl Wolf. „S matějskou poutí na Výstavišti samozřejmě počítáme i do budoucna, je to tradice,“ potvrzuje jeho slova primátorka Adriana Krnáčová (ANO). „Milovníci atrakcí se na pouť mohou těšit i v příštím roce,“ dodává mluvčí Výstaviště Jana Čermáková. „Stálé atrakce jako horská dráha nebo ruské kolo dostaly výpověď z nájmu v rámci modernizace Výstaviště.“

Více si přečtete na webu Blesk.cz.

Let's block ads! (Why?)

https://www.info.cz/praha/matejska-pout-v-ohrozeni-atrakce-musi-pryc-zmizi-i-horska-draha-a-ruske-kolo-27566.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Matějská pouť v ohrožení? Atrakce musí pryč, zmizí i horská dráha a ruské kolo"

Post a Comment

Powered by Blogger.