Search

Fotograf Robert Vano se pokusil oběsit. Prošustroval miliony dolarů

„Patnáct let života jsem strávil na drogách. Dělal jsem během té doby šílené věci, o kterých jsem ani nevěděl, třeba se pokoušel oběsit,“ přiznává celosvětově uznávaný fotograf ve snímku režiséra a scenáristy Adolfa Ziky (45). O drogách, za něž údajně prošustroval až miliony dolarů, se Vano neostýchá mluvit.

„Už je to dávno za mnou. Jsou jiná traumata, o kterých nerad mluvím. Třeba o tom, jak jsem v roce 1967 utíkal za hranice a musel se celou noc skoro nahý plazit lesem pod ostnatými dráty,“ řekl fotograf Blesku.

Už má dost

Vano se narodil na Slovensku v maďarské rodině a po emigraci žil v Itálii a v USA. Teď je prý doma v Praze. A jak oslaví blížící se jubileum? „Nemám rád plánované oslavy. Pokud se budu chtít opít, tak klidně v úterý ráno, na to nemusím mít narozeniny. Oslavy mě nelákají, nepiju, nekouřím, ne*ukám, tak co bych na nich dělal? Žádná nebude,“ směje se fotograf.

Začínal mytím záchodů

V roce 1984 se Robert rozhodl, že se stane fotografem, a cesta za jeho snem byla velmi trnitá. Emigroval do USA, kde myl špinavé nádobí v restauracích a studoval na kadeřníka. Pak začal česat a líčit modelky na focení, byl takový kluk pro všechno.

„Když učešeš vlasy, tak tě pošlou, abys uvařil kafe nebo uklízel záchody, zapnul světla, držel reflektor,“ popisuje Vano s tím, že takhle se stal asistentem legendárního fotografa Horsta P. Horsta (†93), který fotil slavné tváře Hollywoodu. Trvalo dlouho, než si splnil svůj sen a stal se celosvětově uznávaným módním fotografem. Zaměřuje se hlavně na focení pánských aktů, ale fotil i řadu českých hvězd.

VIDEO: Robert Vano přiznal, že profetoval patnáct let!

1080p720p360p

Robert Vano - drogy Petr Macek, Lukáš Červený

Let's block ads! (Why?)

https://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/534959/fotograf-robert-vano-se-pokusil-obesit-prosustroval-miliony-dolaru.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Fotograf Robert Vano se pokusil oběsit. Prošustroval miliony dolarů"

Post a Comment

Powered by Blogger.