Search

Pražský Alcron přišel o prestižní michelinskou hvězdu. Vymění šéfkuchaře

Ztráta michelinské hvězdy byla pro vedení hotelu velkou a nečekanou ranou, která mu ovšem zároveň posloužila jako nová výzva. Ihned začalo konat - už od dubna restauraci opustí šéfkuchař Pavel Býček, informoval ředitel hotelu Michal Chour. Do kuchyně se vrátí s mezinárodními zkušenostmi Jakub Černý.

„Nejsme schopni říci, co přesně k tomuto rozhodnutí inspektory vedlo. To mimo jiné potvrzuje nezávislost hodnocení. Zpětnou vazbu hostů nebereme na lehkou váhu,“ uvedl Chour. Restaurace požadavky hostů podle něj velmi pečlivě vyhodnocuje a nadále se bude snažit o co nejlepší gastronomické zážitky a servis. „Servis je mimochodem hodnocen stejně kvalitně jako v minulých letech a nejlépe z oceněných restaurací,“ dodal.

Alcron tak nyní čekají změny. „Jak se říká, každý konec je začátkem něčeho nového. A proto i my uděláme vše pro to, abychom se o hvězdu v letošním roce opět poprali,“ uzavřel.

Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Burgeoise a Field.

Chybí kvalitní suroviny

Proč není oceněných restaurací v Česku víc? Podle spolumajitele skupiny Ambiente, do níž patří i oceněný podnik La Degustation Boheme Burgeoise, Tomáše Karpíška je na vině mimo jiné nedostatek kvalitních surovin. „Sehnat dobré české suroviny je velmi složité a to podle mého soudu šéfkuchaři nejvíce podceňují. Je to drahé, časově náročné, ale bez opravdové spolupráce šéfkuchařů s farmáři se to nezlepší,“ poznamenal.

Ocenění za interiér, kvalitu obsluhy i atmosféru

Alcron, který hvězdu držel od roku 2012, má nicméně v průvodci ocenění v podobě tří příborů za interiér, kvalitu obsluhy a atmosféru, což je nejvíce ze všech hodnocených pražských podniků. La Degustation Boheme Burgeoise a Field mají shodně po dvou těchto symbolech.

Vůbec poprvé Praha získala michelinskou hvězdu v roce 2008, kdy se jí mohla pyšnit restaurace Allegro v hotelu Four Seasons a její šéfkuchař Andrea Accordi. Ten obdržel hvězdu pro Allegro celkem třikrát. Podnik Allegro mezitím zanikl. V roce 2009 hvězdu dostala také restaurace Maze v hotelu Hilton slavného britského kuchaře Gordona Ramsaye, která však zanikla ještě předtím, než bylo ocenění oznámeno. Celkem tak hvězdu doposud získalo pět pražských restaurací.

1080p720p480p360p240p

Šéfkuchař radí, jak upéct husu, aby byla šťavnatá s křupavou kůžičkou Andrii Konontsev

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/533034/prazsky-alcron-prisel-o-prestizni-michelinskou-hvezdu-vymeni-sefkuchare.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Pražský Alcron přišel o prestižní michelinskou hvězdu. Vymění šéfkuchaře"

Post a Comment

Powered by Blogger.