Search

Zemřel herec a režisér Terry Jones, známý ze skupiny Monty Python. Bylo mu 77 let - Aktuálně.cz

ČTK ČTK

Aktualizováno před 27 minutami

V 77 letech zemřel britský herec Terry Jones, známý zejména z komediální skupiny Monty Python. S odkazem na dnešní sdělení jeho agenta a rodiny to píší zahraniční agentury. Jones pocházel z Walesu a kromě herectví se věnoval také režírování a historii filmu. Režisérem byl například u známého montypythonovského filmu Život Briana. Jones dlouhodobě trpěl frontotemporální demencí.

"Jeho práce s Monty Pythonem, jeho knihy, jeho televizní pořady a básně budou žít navždy," uvedla v prohlášení hercova rodina. "Přišli jsme o laskavého, vtipného, vřelého, tvůrčího a skutečně milujícího muže, jehož neústupná osobnost, neoblomný intelekt a výjimečný smysl pro humor přinášel potěšení nespočetným milionům (lidí) po šest desetiletí," pokračovalo vyjádření.

Terry Jones na archivním snímku z roku 2008

Terry Jones na archivním snímku z roku 2008 | Foto: Reuters

Jones se narodil v Colwyn Bay v severním Walesu v roce 1942. Při studiích angličtiny a historie na univerzitě v Oxfordu se seznámil s dalším členem budoucí skupiny Monty Python Michaelem Palinem. Podle serveru BBC to byl právě Jones, který přišel s nápadem vrstvit za sebe v rychlém sledu komediální skeče, v nichž často chybí pointa, tedy postup, který se následně stal pro skupinu charakteristickým.

Kromě filmů skupiny Monty Python Jones později režíroval také historické filmy či snímky pro děti. Byl též autorem řady dětských knih.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigwFodHRwczovL21hZ2F6aW4uYWt0dWFsbmUuY3ova3VsdHVyYS96ZW1yZWwtdGVycnktam9uZXMtem5hbXktemUtc2t1cGlueS1tb250eS1weXRob24tYnlsby1tdS03Ny9yfjU5NjMzOTQ2M2QxODExZWE5YjQwYWMxZjZiMjIwZWU4L9IBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zemřel herec a režisér Terry Jones, známý ze skupiny Monty Python. Bylo mu 77 let - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.