Search

Podívejte se na snímky z osmifinálových duelů tenisového Australian Open - Aktuálně.cz

V Česku přibylo od referenda o brexitu pracovníků z Británie. Proti červnu 2016, kdy se ve Spojeném království hlasovalo o odchodu z EU, se počet britských zaměstnanců zvedl o víc než třetinu. Vzrostl také počet Britů a Britek, kteří se rozhodli žít v ČR natrvalo. Zvýšil se o 55 procent. Vyplývá to ze statistik úřadu práce a ministerstva vnitra. Britové tvoří ve srovnání s jinými cizinci jen malou skupinu. V ČR jich je přes 8300. Počet přistěhovalců z této země rostl v posledních letech ale víc než z jiných starých zemí EU.

Česko už loni na jaře přijalo zákon, který v případě brexitu bez dohody zaručuje do konce letoška lidem z Británie stejné zacházení jako ostatním lidem z EU. Mají stejné postavení jako Češi a Češky. Další vývoj bude záviset na výsledku vyjednávání.

Let's block ads! (Why?)

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMigAFodHRwczovL3Nwb3J0LmFrdHVhbG5lLmN6L3RlbmlzL3BvZGl2ZWp0ZS1zZS1uYS1zbmlta3ktei1vc21pZmluYWxvdnljaC1kdWVsdS10ZW5pc292ZWhvLWF1cy9yfmRlMzgyYjhhNDAwMjExZWFiMTQxMGNjNDdhYjVmMTIyL9IBAA?oc=5

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Podívejte se na snímky z osmifinálových duelů tenisového Australian Open - Aktuálně.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.