Search

Bohemian Rhapsody je komerčně nejúspěšnějším filmem o hudební osobnosti - Novinky.cz

Bohemian Rhapsody pravděpodobně snadno překoná hranici miliardy dolarů. Vlna zájmu se zvedla v Asii, Queen mají rádi v Japonsku a také v Číně se podařilo dohodnout premiéru, což není samozřejmostí.

Číňané ale neuvidí stejný film jako my. Cenzura si s ním pohrála, nesmí se v něm zmiňovat např. homosexualita a drogy. Životní příběh Freddieho Mercuryho bez homosexuality ovšem nebude dávat smysl.

Bohemian Rhapsody, hit přelomu loňského a letošního roku.

Bohemian Rhapsody, hit přelomu loňského a letošního roku.

FOTO: CinemArt

Cenzurován byl i projev protagonisty snímku, herce Ramiho Maleka, který získal Oscara za výkon v hlavní roli. Čínská Mango TV byla na sociálních sítích kritizována, protože cenzurovala zmínku, že je to film o gayovi.

Film patří k nejlepším i v poměru cena/výkon, protože studio Fox stál pouhých 50 milionů. Za jeho úspěchem stojí především hudba a charisma Mercuryho, film se ale snaží líčit i vnitřní konflikt hrdiny, který bojuje se svou orientací v době, kdy se o tom nesmělo moc mluvit.

Trailer k filmu Bohemian Rhapsody

Vyhlašování komerčně nejúspěšnějších filmů je vždy trochu sporné, nejvýdělečnější totiž nemusí být nutně nejnavštěvovanější. Správně by se měla započítávat i inflace.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/kultura/502659-bohemian-rhapsody-je-komercne-nejuspesnejsim-filmem-o-hudebni-osobnosti.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Bohemian Rhapsody je komerčně nejúspěšnějším filmem o hudební osobnosti - Novinky.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.