Search

George Clooney vyzval k bojkotu brunejských hotelů kvůli zákonu o gayích - iDNES.cz

„Opravdu pomůžeme financovat smrt nevinných občanů?“ napsal herec George Clooney tento týden na portálu Deadline Hollywood. 

„Pokaždé, když v některém z těchto devíti hotelů přespáváme, sjednáváme si schůzky nebo jíme, strkáme peníze do kapes mužů, kteří se rozhodli ukamenovat nebo bičovat své občany za to, že jsou homosexuální nebo obvinění z cizoložství,“ uvedl herec.

Sultán Hassanal Bolkiah má plně v rukou výkonnou moc v Bruneji, státu, pro který je hlavním zdrojem příjmů ropa a zemní plyn. Hotely zmiňované Clooneym vlastní Brunei Investment Agency. 

Ve Spojených státech jde o The Beverly Hills Hotel a Hotel Bel-Air v Los Angeles, v Británii společnosti patří hotely The Dorchester a Coworth Park, v Římě Hotel Eden, v Miláně Hotel Principie di Savoia a v Paříži Le Meurice a Hotel Plaza Athénée.

George Clooney se nedávno zastal také vévodkyně Meghan (37). Prohlásil, že média na ni neprávem útočí a pronásledují ji stejně jako v minulosti princeznu Dianu.

„Pronásledují Meghan Markle všude. Je to těhotná žena a je pronásledována, očerňována a naháněna stejným způsobem, jako byla Diana, historie se zase opakuje. A víme, jak to skončilo. Nemůžu ani vyjádřit, jak frustrující je sledovat to,“ prohlásil George Clooney, který byl s manželkou mezi pozvanými hosty na královské svatbě loni v květnu.

Let's block ads! (Why?)

https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/george-clooney-bojkot-hotely-zakon-homosexualita-gay-sikana-markle.A190330_095347_lidicky_sub

Bagikan Berita Ini

0 Response to "George Clooney vyzval k bojkotu brunejských hotelů kvůli zákonu o gayích - iDNES.cz"

Post a Comment

Powered by Blogger.