Search

Benefice StarDance pro Centrum Paraple vynesla přes 15 milionů korun

U zrodu centra, které pomáhá vozíčkářům, stál v roce 1994 spolu se svazem paraplegiků i Zdeněk Svěrák, který v rámci benefice tradičně zasedl mezi porotce.

Ačkoliv v rámci večera nikdo soutěž neopustil, známky udělené porotou se párům podle pořadí přičtou příští týden.

Zleva Daniela Písařovicová, Radim Štrobl a Michal Mládek.

Zleva Daniela Písařovicová, Radim Štrobl a Michal Mládek.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

Jako první předvedli freestyle Daniela Písařovicová, Michal Mládek a Radim Štrobl který se na vozíčku ocitl po autonehodě. Trojice získala od porotců 34 bodů, přičemž Zdeněk Svěrák ocenil výkon smajlíkem.

Zleva Lenka Nora Návorková, Erika Trousilová a Jiří Dvořák.

Zleva Lenka Nora Návorková, Erika Trousilová a Jiří Dvořák.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

Další trojici tvořili Jiří Dvořák, Lenka Nora Návorková a Erika Trousilová, která je upoutána na vozík po pádu ze stromu. Na skladbu od Zuzany Navarová předvedla trojice taneční kreaci, kterou Zdeněk Svěrák ocenil srdíčkem a porotci ohodnotili 34 body.

Svěráka zaujal v tanci příběh lázeňského šviháka.„Zvolili jste velmi těžký žánr, to je taneční groteska,” doplnil Radek Balaš. „Škoda, že vás dvojice nenechala více tančit, se bála, že byste je zastínila,” dodal k Trousilové Zdeněk Chlopčík.

Zleva Marek Dědík, Petr Pokorný a Pavla Tomicová.

Zleva Marek Dědík, Petr Pokorný a Pavla Tomicová.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

Jako další nastoupili na parket Pavla Tomicová, Marek Dědík a Petr Pokorný, který ochrnul po skoku do vody. Na skladbu od kapely Metallica využili fyzických dispozic Pokorného i Tomicové, která svého nového tanečního partnera v závěru doslova „postavila na nohy”.

„Petr byl celou dobu středobodem dění,” ocenila Tatiana Drexler. „Vy jste udělal to, co je snem každého vozíčkáře,” připomněl závěr vystoupení Svěrák. Porotci dali trojici 40 bodů a Svěrák přidal symbol motýla.

Zleva Veronika Lálová, Hana Doležalová a David Svoboda.

Zleva Veronika Lálová, Hana Doležalová a David Svoboda.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

Předposlední trojici vytvořili David Svoboda, Veronika Lálová a Hana Doležalová, která je na vozíku po pádu z kola na závodech. Na sport nezanevřela a věnuje se celé řadě disciplin včetně vodního lyžování.

Svatební choreografie se zamlouvala Zdeňku Chlopčíkovi i Václavu Kunešovi. „Pro mě to byla nádherná veselá svatba,” přiznal. Porotce ohodnotili trojici 37 body, přičemž Svěrák přidal čtyřlístek.

Zleva Veronika Arichteva, Antonín Braniš a Michal Necpál.

Zleva Veronika Arichteva, Antonín Braniš a Michal Necpál.

FOTO: Jan Handrejch, Právo

Jako poslední zatančili na skladbu punkových Ramones Veronika Arichteva, Michal Necpál a Antonín Braniš. Ten je na vozíku po skoku do nehluboké vody.

Netradiční choreografie, při níž všichni tanečníci začínali na invalidních vozících byla odměněna dlouhotrvajícím potleskem. Zdeněk Svěrák ocenil, že „choďáci” zkusili být  na vozíku. „Bylo to neuvěřitelně krásné,” ocenila Tatiana Drexler. Porotci trojici dali 39 bodů.

Benefici doplnilo i vystoupení dětí z tanečního centra v Sokolově a taneční skupiny 420PEOPLE, jejímž zakladatelem je Václav Kuneš. Na tanečním parketu proto nemohl chybět.

Let's block ads! (Why?)

https://www.novinky.cz/kultura/490138-benefice-stardance-pro-centrum-paraple-vynesla-pres-15-milionu-korun.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Benefice StarDance pro Centrum Paraple vynesla přes 15 milionů korun"

Post a Comment

Powered by Blogger.