Search

Zpověď ze zrušeného koncertu: "Hodiny jsme mrzli, děti plakaly!"

Někteří lidé čekali před pražskou Tipsport Arenou už od ranních hodin, přestože vysněný koncert měl začít až v 19:00. Chtěli mít ty nejlepší místa - často pro své děti, které se těšily na vystoupení norského popového dua Marcus & Martinus a amerického zpěváka Jasona Derula.

Jenže z plánované zábavy se stala noční můra. Lidé před halou strávili několik dalších hodin, děti podle svědků plakaly a třásly se zimou v chladném počasí. Až kolem 21. hodiny vyšel na balkon pořadatel, který oznámil, že z technických důvodů se koncert ruší.

"Má dcera tam se spoustou holek byla od šesti hodin ráno, já dorazila v jednu odpoledne. Nikdo nám nic neřekl. Od sedmi večer chodili jen s tím, že nás pustí za půl hodiny, 20 minut a tak dále. Když vyplynulo, že se hrát nebude, byl všude pláč dětí a zoufalí rodiče. Některé holky kolabovaly," popsala na facebooku Petra.

16

GALERIE: Jason Derulo po zrušeném koncertě vystoupil pro tisíce lidí na balkóně pražské Tipsport arény

Zdroj: AKTU.cz

Jason Derulo po zrušeném koncertě vystoupil na balkónu Tipsport arény - 5

Hodnocení:

Její slova potvrdila většina návštěvníků, kteří za koncert zaplatili i několik tisíc. "Jeli jsme tam s desetiletou dcerou, stálo nás to šest tisíc. Děti tam mrzly, pak plakaly. Nikdo nám nic neřekl dobré tři hodiny. Lidé pak začali skandovat, aby umělci zpívali venku, ale organizátoři se jim jen vysmívali. Nějaké holky si nás dokonce točily na mobil, jaká je to legrace," řekla další maminka.

"Technický problém se dá pochopit, ale ostuda je přístup pořadatele. Nechat stát lidi bez pořádné informace venku s dětmi bez možnosti odskočit si na toaletu... Dalo se to přece rychle a jednoduše vyřešit. Pořadatelská služba se ale smála za okny a fotila si prochladlé lidi venku," přidal se Jirka.

Kolem půl desáté večer na balkon přišel zástupce pořadatelů, který slíbil náhradní termín koncertu. "Při přípravě show jsme narazili na technický problém, který neumíme dneska vyřešit. Nemůžeme hrát, protože to není bezpečné pro umělce. Koncert bude do tří týdnů, termín sdělíme zítra," prohlašoval. Poté asi na 40 minut na balkoně vystoupil Jason Derulo.

Ani v pátek ale v oficiálním prohlášení žádný konkrétní termín nenabídli. "Za nastalou situaci se ještě jednou omlouváme, intenzivně pracujeme na náhradním termínu koncertu. Všechny zklamané fanoušky se pokusíme maximálně odškodnit a neuskutečněný koncert jim nahradit v nejbližším možném termínu," uvedli na webových stránkách.

Vinu svedli na "tým jednoho z vystupujících", který je prý neustále ubezpečoval, že problém, který vznikl jejich vinou, zvládnou vyřešit. "Bohužel se ukázalo, že jejich několikanásobné sliby byly zcela nereálné a problém druhá strana nedokázala vyřešit. A tak jsme museli nakonec koncert po mnohahodinovém čekání zrušit," stojí v prohlášení.

Co přesně se v areně stalo, není jasné. Podle prvotních informací se mělo propadnout pódium a začalo hořet od LED světel zavěšených nad ním. To se ale nepotvrdilo. "Hasiči ve čtvrtek v Tipsport areně nezasahovali. Nevíme o žádné události, která se tam měla stát," sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle zatím nepotvrzených zpráv měl statik, který pódium kontroloval, rozhodnout o tom, že je příliš nestabilní a z důvodů bezpečnosti koncert zakázat. Organizátoři se na dotaz TN.cz k podrobnostem zatím nevyjádřili.

Lidé jsou teď zvědaví i na to, jak budou pořadatelé řešit situaci, pokud na koncert cestovali odjinud než z Prahy. Mnoho z nich na sociálních sítích poukazuje na to, že už si podruhé dovolenou vzít nemůžou. Další nejasnosti panují kolem odškodného například za parkování.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/na-zruseny-koncert-cekaly-tisice-deti-plakaly-organizatori-se-vysmivali.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Zpověď ze zrušeného koncertu: "Hodiny jsme mrzli, děti plakaly!""

Post a Comment

Powered by Blogger.