Search

Legendární kytarista Slash vystoupí v únoru v pražské O2 aréně

Slash se proslavil jako kytarista hardrockové skupiny Guns'N'Roses. K té se přidal v roce 1985 poté, co v 80. letech prošel několika skupinami. Kytarista se i díky typickému cylindru stal nepřehlédnutelnou postavou kapely, která kromě hudby proslula alkoholovými a drogovými excesy. Guns'N'Roses opustil v roce 1996, aby se mohl věnovat sólové kariéře. V roce 2016 kapela obnovila svou činnost, loni v červenci vystoupila v pražských Letňanech.

První sólové album vydal Slash v roce 2010, hostovali na něm známí hudebníci, například Ozzy Osbourne, Dave Grohl z Foo Fighters nebo zpěvačka Fergie z Black Eyed Peas. O dva roky později, už ve formaci s Kennedym, bubeníkem Brentem Fitzem, kytaristou Frankem Sidorisem a baskytaristou Toddem Kernsem, vydal album Apocalyptic Love. Třetí deska World on Fire vyšla na podzim 2014. V Praze skupina naposled hrála před třemi lety v Malé sportovní hale na Výstavišti v Praze.

V roce 2009 Slashe časopis Time zařadil na druhé místo žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob, o tři roky později se stal členem Rock'n'rollové síně slávy. Získal cenu Grammy, podle webu Gigwise se umístil na 21. místě v seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob a magazín Rolling Stone ho zařadil v roce 2011 mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob na 65. místo.

Předprodej vstupenek v ceně od 1190 korun do 1590 korun začne 19. září. Každý, kdo si na webu předobjedná nové album, získá přednostní právo na nákup vstupenky 14. září.

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-zajimavosti/563435/legendarni-kytarista-slash-vystoupi-v-unoru-v-prazske-o2-arene.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Legendární kytarista Slash vystoupí v únoru v pražské O2 aréně"

Post a Comment

Powered by Blogger.