Search

Devátá řada StarDance přinese nejvíce změn v historii soutěže

Praha - Soutěž StarDance se ve svém devátém ročníku připojí k letošním oslavám stého výročí státu speciálním prvorepublikovým večerem. Zároveň divákům představí několik novinek. Jednou z nich bude večer Cesta kolem světa, ve kterém účinkující zatančí na tureckou, japonskou či indickou hudbu. Premiéru v soutěži bude mít také polka. Jako nový hudební orchestr se během jednoho dílu uvede kapela Skety. V porotě nově usedne tanečník Václav Kuneš. Soutěž na poslední chvíli musel kvůli zranění opustit Václav Kopta. Herec to dnes řekl novinářům. Soutěž začne v České televizi 13. října.

"Od letošní StarDance očekávám nával pozitivní energie. Očekávám, že naváže na předchozí ročníky, přinese styl, přinese eleganci a zároveň přinese i ukázku toho, že každý, když chce a když se snaží, tak může dokázat to, o čem si myslel, že toho není schopen," řekl dnes novinářům generální ředitel ČT Petr Dvořák. Soutěž se letos přesune do Křižíkova pavilonu B v Holešovicích.

V soutěži se tradičně představí deset párů, mezi kterými nebudou chybět Veronika Arichteva s Michalem Necpálem, Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem, Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou, Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou, Adam Mišík s Kateřinou Krakowkovou, Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem, David Svoboda s Veronikou Lálovou, Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem a Pavla Tomicová s Markem Dědíkem.

Poslední desátý pár měla původně tvořit dvojice Václav Kopta a Jana Zelenková. Kvůli zranění stehenního svalu, které si herec způsobil minulý týden při tanečním tréninku, ale ze soutěže musel odstoupit. "Strašně mě to mrzí a věřte, že mě dnes nebolí jen ta noha," řekl Kopta.

"Situaci řešíme už od pondělí. Bavili jsme se s Václavem i o návratu v rámci nějakého dílu. Teď ale řešíme náhradníka, protože desátý pár v soutěži být musí," uvedl k situaci manažer vývoje Jan Potměšil.

Porotcovské řady doplní tanečník Václav Kuneš. Usedne po bok stálého tria Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Radek Balaš. "Hodnotit budu upřímně, jinak se k tomu ani nemohu postavit. Doufám, že si to budu užívat, protože si to s těmi tanečníky hlavně užívat chci," řekl ke své porotcovské roli Kuneš.

Změny nastanou také v hlasování. O tom, kdo postoupí do finále, letos rozhodnou diváci. Hlasy porotců se v semifinále nebudou počítat.

StarDance i během letošního ročníku naváže na tříletou spolupráci s centrem Paraple. Soutěžící se společně s tanečníky na vozíku představí 24. listopadu. Výběr písní, které zazní během tohoto speciálního večera, připadne právě na členy centra.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionálními tanečníky objevilo poprvé v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se soutěž rozšířila do desítek zemí a v roce 2006 ji poprvé vysílala i ČT. StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby ale jejich zájem o show klesl. Dosud poslední osmou řadu, kterou vyhrála dvojice Zdeněk Piškula a Veronika Lálová, sledovalo 1,6 milionu lidí.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/devata-rada-stardance-prinese-nejvice-zmen-v-historii-souteze/1659566

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Devátá řada StarDance přinese nejvíce změn v historii soutěže"

Post a Comment

Powered by Blogger.