Search

Tom Cruise se vrací v šestém pokračování Mission: Impossible

Praha - Tom Cruise se ve filmu Mission: Impossible - Fallout jako šéf týmu agentů IMF Ethan Hunt pošesté vrací do série, která se díky celkovému výdělku vyšším než 2,8 miliardy dolarů řadí k nejúspěšnějším sériím v historii filmu. Název nového filmu nepoukazuje pouze na jaderný rozpad, ale také na rozpad Ethanových dobrých záměrů. Ocitl se v situaci, nad kterou nemá kontrolu a musí jí projít i přesto, že ví, že s ním někdo manipuluje. Akční snímek tradičně plný vzrušujících honiček a kaskadérských kousků do tuzemských kin dorazí 2. srpna.

Za filmem s rozpočtem 178 milionů dolarů, což je nejvíce v sérii Mission: Impossible, stojí scenárista a režisér Christopher McQuarrie, který režíroval i předchozí snímek Mission: Impossible - Národ grázlů v roce 2015. "Když mě Tom (Cruise) požádal, abych režíroval tento snímek, řekl jsem, že to udělám pod podmínkou, že budu moct zachovat tu tradici, že každý snímek má úplně jinou vizuální stránku než ten předchozí. Chci, aby diváci, kteří se dívají na Národ grázlů a Fallout, aby měli pocit, že oba natočili jiní lidé," uvedl McQuarrie.

V Mission: Impossible - Fallout se McQuarrie rozhodl prozkoumat temnější a lidštější stránku ústřední postavy filmu. "Filmem Mission: Impossible - Fallout vrcholí celá série. Vrací se většina postav, které se objevily v předchozích dílech, a dovypráví se všechny příběhové linky," podotkl Cruise, vedle kterého se ve filmu objeví v rolích členů týmu IMG Rebecca Fergusonová, Ving Rhames a Simon Pegg.

První snímky filmu Mission: Impossible - Fallout vznikly v březnu 2017 v Paříži. Další produkční zastávkou byl Queendstown na Novém Zélandu. Následovalo natáčení v Londýně, kde si Cruise osobně natáčející některé kaskadérské kousky zlomil kotník.

První Mission: Impossible se natáčela částečně v Praze. Cruise se tak mimo jiné prohání po Karlově mostě nebo prchá po Staroměstském náměstí před vodou z velkých explodujících akvárií situovaných v restauraci. Kvůli nočnímu natáčení na Karlově mostě museli filmaři osvětlit tři kilometry na obou březích Vltavy. Cílem bylo zdůraznit atmosféru staré Evropy.

Do Prahy se Cruise vrátil v roce 2010 při natáčení snímku Mission: Impossible - Ghost Protocol, v němž několik pražských míst zastupovalo Moskvu a Budapešť. Interiér a některé exteriéry Kremlu, jsou ve skutečnosti Pražským hradem. Na natáčení se podíleli i Češi. Barrandovské ateliéry posloužily především pro interiérové scény. Kromě technického zajištění filmu a komparzu se v epizodní roli objevil herec Pavel Kříž.

Série Mission: Impossible vznikla podle stejnojmenného amerického televizního seriálu. Mission: Impossible se vysílala nejprve na přelomu 60. a 70. let. Novější verze z konce 80. let se dostala i na české obrazovky pod názvem Nulová šance. S nápadem udělat z něj film přišel prý sám Cruise, protože byl velký fanouškem seriálu.

Návštěvnost filmové série Mission: Impossible v České republice:

Pořadí Název filmu Režisér Rok premiéry Rozpočet (v milionech dolarů) Návštěvnost v ČR
1. Mission: Impossible Brian De Palma 1996 80 200.284
2. Mission: Impossible II John Woo 2000 125 127.955
3. Mission: Impossible - Národ grázlů Christopher McQuarrie 2015 150 97.048
4. Mission: Impossible - Ghost Protocol Brad Bird 2011 145 75.584
5. Mission: Impossible III J. J. Abrams 2006 150 61.655

Zdroj: Kinomaniak

Reklama

Let's block ads! (Why?)

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/tom-cruise-se-vraci-v-sestem-pokracovani-mission-impossible/1648130

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tom Cruise se vrací v šestém pokračování Mission: Impossible"

Post a Comment

Powered by Blogger.