Search

Tři nové seriály, Mladý papež a Červený trpaslík. ČT představila podzimní program

„Na podzim míří na obrazovky České televize hned tři zbrusu nové seriály vlastní tvorby, dvě pokračování divácky oblíbených sérií, devět zahraničních seriálů a pět koprodukčních snímků, které měli diváci zatím možnost vidět pouze v kinech. Věřím, že se všechny zařadí do kategorie těch dobrých pořadů, tak jako se to již osm sezón daří třeba StarDance, jež se na podzim vrátí podeváté,“ zve diváky generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Sonda do devadesátých let

Mezi novinky patří minisérie Rédl v hlavní roli s Ondřejem Sokolem, ve které Jan Hřebejk odkrývá pozadí podivného kriminálního případu z devadesátých let. „Scénář mi doporučil Petr Jarchovský s tím, že se na FAMU vyskytl nesmírně talentovaný scenárista Miro Šifra, který ho napsal, a že nic podobného ještě nečetl,“ popisuje Hřebejk.

„Jde o příběh, jenž je kromě napětí a humoru zajímavý svým tématem. Zpracovává, jak se v nové společnosti po převratu propojují zločinci a policisté, což je téma, které mě osobně zvláštním způsobem fascinuje,“ pokračuje režisér.

„Pro mou generaci a pro generaci mně blízkou to bude hodně zajímavá a často i překvapivá sonda do doby vzniku naší stále ještě mladé demokracie. Revoluce a celý následný přerod totiž neprobíhal vůbec standardní cestou. Často se šíleně improvizovalo a staly se věci, které měly obrovský vliv i na to, v čem žijeme dnes,“ dodává Ondřej Sokol.

 

Jan Hřebejk se divákům na podzim nepředstaví jen jako režisér Rédla. Česká televize totiž nabídne divákům i šestidílnou sérii dvojice Hřebejk–Jarchovský Zahradnictví, která sleduje životní příběh tří rodin odehrávající se na pozadí nejdramatičtějších dekád minulého století.

Dalším novým projektem České televize bude osmidílný seriál Lynč, který se zrodil na workshopu českých studentů filmových škol vedeném americkým scenáristou Haroldem Apterem. Zpracovává téma rasových předsudků na malém českém městě a představí se v něm například Zuzana Stivínová nebo Jiří Dvořák.

Let's block ads! (Why?)

https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/2552638-tri-nove-serialy-navrat-do-prvni-republiky-mlada-papez-a-cerveny-trpaslik-ct

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tři nové seriály, Mladý papež a Červený trpaslík. ČT představila podzimní program"

Post a Comment

Powered by Blogger.