Search

Letní filmová škola v U. Hradišti nabídne divákům přes 200 filmů

V posledních letech podle ní zvládá celý devítidenní program absolvovat čím dál méně návštěvníků. "Trend je takový, že se zvyšuje počet lidí, kteří jsou tady čtyři nebo pět dní. Naší největší cílovou skupinou zůstávají mladí lidé. Pořád tady ale máme návštěvníky, kteří byli na všech filmovkách," uvedla Korená.

Loni festival poprvé nabídl zájemcům možnost zakoupit si akreditaci na libovolný počet dní a stejné je to i letos. Jednodenní akreditace přijde na 350 korun, devítidenní stojí 1800 korun. K dostání jsou také balíčky vstupenek po šesti a 12 kusech. Jde o univerzální vstupenky na jakékoliv představení. Nebudou už ale v papírové formě jako loni. "Začali jsme využívat čtečky. Jednorázové vstupy si lidé nahrají na plastové kartičky. Umožní nám to hned sledovat počet lidí v sálech," řekla Korená. Počet aktuálně prodaných akreditací pořadatelé neuvedli.

Akreditace včetně vstupenek na doprovodné programy si lze objednat přes e-shop na webu www.lfs.cz po celou dobu konání LFŠ. Znovu funguje v modelu dvou festivalových víkendů, to znamená, že potrvá až do příští neděle.

Filmy se tradičně promítají v šesti sálech a dvou letních kinech. Celkově však LFŠ nabídne program na 28 místech ve městě. Mezi hosty budou britský scenárista, dramatik a režisér Mike Leigh, íránský filmový režisér a herec Bahman Ghobadi nebo čeští herci Iva Janžurová a Josef Somr.

Pro diváky chystá LFŠ tradičně doprovodný program v podobě koncertů, divadelních představení, odborného programu, besed, tvůrčích dílen a akcí pro děti. Rozpočet festivalu je letos podle Korené asi 19 milionů, loni činil téměř 18 milionů Kč. Na tržbách LFŠ vydělá asi 3,8 milionu korun, zbývající část hradí sponzoři a dotace. Významným partnerem festivalu je i město Uherské Hradiště. Podle starosty Stanislava Blahy (ODS) představuje festival pro město skvělou reklamu. "O našem městě se po dobu konání Letní filmové školy hodně píše a hodně hovoří. Toho si velice vážíme," řekl.

Zatímco loni město na pořádání LFŠ přispělo dvěma miliony korun, letos je to na základě nové desetileté smlouvy o 850.000 korun více. Příští rok by se jeho příspěvek měl zvýšit na 3,5 milionu Kč.

Let's block ads! (Why?)

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-kulturni-servis/556239/letni-filmova-skola-v-u-hradisti-nabidne-divakum-pres-200-filmu.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Letní filmová škola v U. Hradišti nabídne divákům přes 200 filmů"

Post a Comment

Powered by Blogger.