Search

Tim Robbins uvedl na karlovarském festivalu film Bob Roberts

Karlovy Vary - Americký herec a režisér Tim Robbins dnes uvedl osobně na 53. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary svůj autorský film Bob Roberts. Fiktivní dokument z roku 1992 z prostředí amerických senátorských voleb Robbins napsal, režíroval i si v něm zahrál hlavní roli. Jak dnes divákům v Karlových Varech řekl, nenapadlo ho, že by se příběh mohl stát jednou realitou.

Snímek je politickou satirou v níž cynický podnikatel a zpěvák obalí své protestsongy ultrakonzervativním slovníkem a okamžitě si získá popularitu davu bažícího po jednoduchých jistotách. "Tehdy nás nenapadlo, že úspěšný podnikatel, který miluje soutěže krásy, se může stát i úspěšným politikem," svěřil se Robbins v narážce na nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa. "Já vás varoval!" dodal Robbins, který patří mezi hlavní hvězdy letošního ročníku karlovarského festivalu.

Jak řekl, písně fiktivního zpěváka kandidujícího na senátora psal se svým bratrem. Dokonce později dostali nabídku na vydání desky. "Takové písně bych ale v rádiu slyšet nechtěl," řekl Robbins. Tim Robbins si dnes na pódiu s diváky za zády pořídil i několik selfies. Nakonec se i proběhl řadou diváků a plácnul si s nimi, než sám zasedl do jednoho z křesel Velkého sálu hotelu Thermal. Jak totiž řekl, svůj film už asi 20 let neviděl.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/tim-robbins-uvedl-na-karlovarskem-festivalu-film-bob-roberts/1638266

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Tim Robbins uvedl na karlovarském festivalu film Bob Roberts"

Post a Comment

Powered by Blogger.