Search

Skupova Plzeň své herce zase vodí jako loutky

Bienále loutkového a alternativního divadla se koná potřiatřicáté. Zatímco před dvěma lety se dramaturgie zaměřila spíše na alternativní divadlo, letos se věnuje především loutkovým inscenacím, upozorňuje Jakub Hora, ředitel pořádajícího plzeňského Divadla Alfa. 

V soutěžní části se představí patnáct souborů. Domácí Alfa festival zahájí hudební motorkářskou road movie Tři siláci na silnici. Divadlo bratří Formanů přiveze po evropském turné i na plzeňskou štaci westernové představení Deadtown. Po letech se do soutěže vrací i Divadlo Spejbla a Hurvínka, zaujmout chce noir muzikálem pro dospělé Spejbl a město hříchu.

To nejzajímavější ze svého repertoáru vybral také královéhradecký Drak, liberecké Naivní divadlo, českobudějovické Malé divadlo, pražské Buchty a loutky či Minor. V soutěži se objeví také inscenace slovenských divadel, mimo soutěž zahrají i soubory z Polska nebo Dánska.

Loutkám patří scény v Divadle Alfa, v DEPO2015 a v kulturním prostoru Moving Station. Na další místa pak návštěvníky zavede doprovodný program, kupříkladu v Muzeu loutek si budou moci prohlédnout jednu z nejstarších vyřezávaných loutek Spejbla a Hurvínka. Z Moskvy je zapůjčilo muzeum při divadle Sergeje Obrazcova, jemuž kdysi Josef Skupa loutky věnoval.

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/2508511-skupova-plzen-sve-herce-zase-vodi-jako-loutky

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Skupova Plzeň své herce zase vodí jako loutky"

Post a Comment

Powered by Blogger.