Search

Recenze: Nesmrtelný Ozzy se v Praze rozloučil se svými fanoušky

Hlavní hvězda na scéně: šílenství může započít

Metalová ikona na sebe nenechala zbytečně dlouho čekat. Zjevně dobře naladěný Ozzy se objevil na pódiu načas a po nezbytné zdravici zazněly první tóny úvodní Bark At The Moon následované hitem Mr. Crowley. 

Po úvodních dvou skladbách bylo celkem jasné, že Ozzy není zrovna na vrcholu své pěvecké formy, sem tam mu to ujelo, ale s tím asi stejně nikdo moc nepočítal. Přece jen už má za sebou bezmála půlstoletí hudební kariéry, což je výkon více než úctyhodný, a i když už není energický jako zamlada, rozhodně nešlo čekat vyklepaného staříka sotva svírajícího mikrofon.

Typická chůze ve stylu Nosferatu samozřejmě nesměla chybět. Tenhle pán rokenrolem žije a živá vystoupení jsou pro něj především zábava, kterou se snaží připravit i svým fanouškům. Postupem koncertu se jeho forma navíc zlepšovala, a některým skladbám tak nelze nic vytknout.

Setlist byl seskládán především ze sólové tvorby, v níž nejpočetnější zástupce tvořily skladby z nejslavnějších alb No More Tears a Blizzard of Ozz. Fanoušci se tak dočkali I Don't Want to Change the World, I Don't Know, Crazy Train či přídavkové Mama, I'm Coming Home. Zazněly ale samozřejmě i hity z éry Black Sabbath v podobě Fairies Wear Boots, War Pigs a Paranoid, která celou show zakončila.

Osobně trochu zamrzela absence některých skladeb, třeba balady Dreamer či Iron Man. Nelze nezmínit skvělou doprovodnou kapelu, jež kryla mistrovi záda, především pak výkon fenomenálního Zakka Wyldea, který naplno vyzněl při sólech u War Pigs a čtveřici Miracle Man / Crazy Babies / Desire / Perry Mason. Po zvukové stránce nelze nic vytknout, hezkým oživením byly i světelné, nikterak velkolepé, o to víc však možná příjemnější a nenucené efekty, které vynikly především se setměním.

Sečteno podtrženo: I když už je vrchol Ozzyho kariéry dávno za zenitem a takové kousky, jako ukusování hlav živým zvířatům, už návštěvníci jeho koncertů nejspíš nikdy neuvidí – což jistě berou s povděkem nejen ochránci práv zvířat – je to živoucí legenda a vidět ji a slyšet naživo je prostě pocta a povinnost každého správného fanouška metalu. I přes nepřízeň počasí.

SETLISTY:

Ozzy Osbourne
Bark at the Moon, Mr. Crowley, I Don't Know, Fairies Wear Boots (Black Sabbath song), Suicide Solution, No More Tears, Road to Nowhere, War Pigs (Black Sabbath song), Miracle Man / Crazy Babies / Desire / Perry Mason (Instrumental medley + Zakk Wylde guitar solo), Drum Solo, I Don't Want to Change the World, Shot in the Dark, Crazy Train
Encore: Mama, I'm Coming Home, Paranoid (Black Sabbath song)

Hollywood Vampires
I Want My Now, Raise the Dead, Five to One / Break On Through (to the Other Side) (The Doors cover), The Jack (AC/DC cover), Ace of Spades (Motörhead cover), Baba O'Riley (The Who cover), As Bad As I Am, The Boogieman Surprise, I'm Eighteen (Alice Cooper cover), Combination (Aerosmith cover), People Who Died (The Jim Carroll Band cover), Sweet Emotion, (Aerosmith cover), „Heroes“ (David Bowie cover), Train Kept A-Rollin' (Tiny Bradshaw cover), School's Out / Another Brick in the Wall

Jonathan Davis
Underneath My Skin, Everyone, Forsaken, Final Days, What You Believe, Basic Needs, Slept So Long, Your God, System, Walk on By, What It Is, Happiness
(Zdroj: Setlist.fm)

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/2510077-recenze-nesmrtelny-ozzy-se-v-praze-rozloucil-se-svymi-fanousky

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Recenze: Nesmrtelný Ozzy se v Praze rozloučil se svými fanoušky"

Post a Comment

Powered by Blogger.