Search

Poslední tour Ozzyho Osbourna: Nestárnoucí legenda zavítá do Letňan. Přiveze s sebou i Johnnyho Deppa

Ozzy Osbourne (narozený jako John Michael Osbourne, 3. prosince 1948 Aston, Birmingham) je zpěvák britské heavymetalové skupiny Black Sabbath, kterou tvořili Ozzy, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward. Od 80. let 20. století vystupuje sólově a je komerčně ještě úspěšnější než ve skupině Black Sabbath. Je jedním z nejznámějších, ale také nejkontroverznějších rockových zpěváků současnosti.

Spolu se svou druhou ženou Sharon každoročně organizuje metalový festival Ozzfest. Má pět dětí – Jessicu (1972), Louise (1975), Aimee (1983), Kelly (1984) a Jacka (1985).

BLACK SABBATH
V roce 1970 vydala skupina Black Sabbath eponymní album, které se ještě ten samý rok dočkalo platinové desky. S Black Sabbath vydal celkem 10 nahrávek, kterých se dodnes po celém světě prodalo přes 100 milionů kusů. Black Sabbath podnikli několik celosvětových turné. V roce 1974 vystoupili na California Jam před 250 000 fanoušky.

SÓLOVÁ DRÁHA
V roce 1979 zahájil sólovou dráhu. V roce 1981 vydal své první sólové album Blizzard of Ozz, jež brzy dosáhlo čtyřnásobné platinové desky. Během osmdesátých let vydal sedm alb, přičemž každého z nich se prodalo přes 2 miliony kusů. Na sólové dráze celkem prodal přes 70 milionů svých desek. V roce 1983 koncertoval na pódiu US Festivalu před 250 000 lidmi. V roce 1985 vystoupil na legendárním benefičním koncertě Live Aid. V roce 1989 vystoupil na Moskevském mírovém festivalu. Byl to první velký rockový koncert západní hvězdy na území tehdejšího SSSR.

Během devadesátých let vydal pět alb. Každé z nich se stalo multiplatinovým a koncertoval po celém světě. V roce 1993 získal Grammy v kategorii „Best Metal Performance“ za „I Don‘t Want to Change the World“.

OZZFEST A OSBOURNOVI
V roce 1996 založili společně se Sharon, svou ženou a manažerkou v jedné osobě, Ozzfest, první národní hudební festival věnovaný hard rocku, který měl hledat a představovat nové talenty. Jeho vystoupení na tomto festivalu navštívilo 1,4 milionu lidí. Ozzfest se koná vždy jednou ročně. Část zisku z Ozzfestu putuje na nejrůznější charitativní účely, mj. na Lifebeat.

V roce 2000 se dočkal vlastní hvězdy na pověstném hollywoodském chodníku slávy. V roce 2000 obdržel další Grammy v kategorii Best Metal Performance (tentokrát jako člen znovu sjednocených Black Sabbath) za skladbu „Iron Man“. Osbournovi byli hlavními protagonisty reality show The Osbournes, kterou vysílala hudební stanice MTV.

Zdroj: Wikipedia

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/2504239-posledni-tour-ozzyho-osbourna-nestarnouci-legenda-zavita-do-letnan-priveze-s-sebou-i

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Poslední tour Ozzyho Osbourna: Nestárnoucí legenda zavítá do Letňan. Přiveze s sebou i Johnnyho Deppa"

Post a Comment

Powered by Blogger.